Rejser til Castelmola

Det autentiske Sicilien med fantastisk udsigt mod Etna

Castelmola eller Castermula, som den lokale befolkning siger, er en fin lille by, der nyder en enestående udsigt over havet og vulkanen Etna.

Byen ligger lige oven for den mere kendte by Taormina, som har et levende centrum med et fint udbud af hyggelige madsteder, vinbarer og små butikker.

Der hersker en særlig ro over byen, hvilket man bedst oplever i byens små gader, gyder og torve.  Man tager til Castelmola for at opleve det autentiske Sicilien, og her oplever man det bedste fra to verdener: man bor nemlig i behagelig afstand fra turistmasserne, samtidig med at man bor tæt på mange seværdigheder.

Kort over Castelmola 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Du behøver blot at indtaste 'Castelmola' og det ønskede rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en hurtig oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 
 
På Sicilien kan søgeresultatet ofte inkludere forskellige typer indkvartering. For dig som skal på ferie med en større gruppe, er det for eksempel interessant at kigge efter villaer på Sicilien. Her kan I nyde pool, have osv. helt for jer selv.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve flere af øens seværdigheder. 

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Catania–Fontanarossa Lufthavn nærmest Castelmola. Dette er den mest benyttede lufthavn på øen med adskillige ruter til resten af Europa, og der er ofte gode mulilgheder for at finde direkte forbindelser hertil fra danske lufthavn.

Har du ikke egen bil, kan du tage bus eller taxi op til Castelmola nede fra Taormina. Det er en rigtig bjergvej med serpentinersving, men alligevel vælger mange af  vores rejsende at bestille en lejebil til ferien her - billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme. Med en bil til rådighed i ferien, kommer du nemmere rundt til seværdigheder og skal ikke bekymre dig om køreplaner, men kan i højere grad tage tingene som de kommer. 

Bilens fordele til trods vælger de færreste at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Der er endnu ikke broforbindelse mellem det italienske fastland og Sicilien. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og shopping

Set i forhold til byens beskedne størrelse findes der et udmærket udvalg af spisesteder i Castelmola. Desuden skal du blot bevæge dig ned til Taormina for at finde et væld af restauranter, caféer og barer. 

Indkøb til at tilberede egne måltider i løbet af ferien kan du klare i Taormina, hvor der er adskillige supermarkeder. Har du mulighed for det, kan vi dog også anbefale at man opsøger de lokale markeder, som udover gode råvarer byder på en chance for at opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv.

Udflugter fra Castelmola

Castelmola, som ligger strategisk fint placeret på Siciliens nordkyst, er også et godt udgangspunkt for udflugter til øens sydøstlige del med den spændende by Siracusa og vindistriktet Avola samt barokbyerne Ragusa, Modica og Scicli. Er man naturinteresseret, er både Iblei- og Nebrodibjergene oplagte til en dejlig dagsudflugt.

Du behøver såmænd ikke bevæge dig længere end til Taormina nede for bjerget for at finde interessante kulturhistoriske seværdigheder. Det græske teater regnes for eksempel blandt de seværdigheder, man bør se på en rejse til Sicilien.

Sicliens største naturattraktion, vulkanen Etna, ligger ligeledes inden for kort køreafstand. Det er en stor oplevelse at komme helt op på kraterets sider (i selskab med guide), og den omkringliggende nationalpark er bestemt også værd at udforske.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castelmola