Rejser til Castiglione di Sicilia

Idyllisk landsby på den store vulkan

Castiglione di Sicilia ligger på nordsiden af Etna. Det er en rig by, der både byder på naturoplevelser, kunst og gastronomiske fornøjelser.

Historien ligger begravet i byens navn: Castel Leone, et gammelt fæstningværk som dominerede dalen Alcantara og som gennem tiderne har udviklet sig sideløbende med øens historie og dominans til en blomstrende kulturby.

Med sin beliggenhed i omkring 600 meters højde på en bakke midt i dalen, som Alcantara-floden har skabt mellem Randazzo og Taormina, er Castiglione di Sicilia det de fleste forbinder med en typisk bjerglandsby, hvis huse klynger sig til skråningerne.

På en gåtur rundt i de charmerende smalle og til tider stejle gader vil du opdage, at byen trods sin beskedne størrelse har adskillige gamle kirker og andre historiske bygningsværker. Lidt uden for byen ligger desuden Cuba di Santa Domenica, som er et enestånde byzantinsk kapel bygget af munke på et tidspunkt mellem det 7. og 9. århundrede.  Kapellet har haft status af national monument siden 1909 til trods for at frescomalerierne for længst er gået til.

Kort over Castiglione di Sicilia

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway omfatter vores udvalg efterhånden mere end 1.500 ferieboliger i Italien - hvilket inkluderer et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Ønsker du at holde ferie i Castiglione di Sicilia, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring landsbyen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste fra Castiglione di Sicilia er Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA). Målt på passagerantal er dette øens største lufthavn, som benyttes af en bred vifte af flyselskaber, der har ruter herfra til store dele af Italien og andre europæiske byer. Der burde således meget af året være gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Der kører bus nede fra kysten op til Castiglione di Sicilia, men antallet af daglige afgange er fornylig blevet reduceret. Derfor kan det anbefales at bestille billeje til ferien på Sicilien.

Med en lejebil er det ikke blot nemmere at komme til og fra lufthavnen, du har også en større frihed til at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo uden at skulle bekymre dig om køreplaner. 

Restauranter

Nyder man at smage sig igennem dagen, er man også kommet til det rette sted, idet Castiglione di Sicilia er en vinens by med intet mindre end 5 vinhuse og et rigt køkken, der kan afprøves i en af byens mange hyggelige restauranter.

Her er med andre ord alt hvad man får brug for på en ferie, foruden et stort udvalg af fester, der løber fra karneval i februar til julefesten i december, og som minder beboere og de besøgende om byens mange traditioner.

Udflugtsmål

Etna er et oplagt udflugtsmål, men landsbyen er også et ideelt udgangspunkt for at tage på mange andre spændende ture til seværdigheder og attraktioner på det østlige Sicilien.

Havet, nogle af øens bedste strande og det klare hav vil være tillokkende for de fleste, og det er da også oplagt at køre en tur mod kysten for en dukkert og afslapning ved vandet. Naturen på denne del af øen indbyder dog også til aktive ferieoplevelser med for eksempel mountainbiking eller golf på en nærliggende 18-hulsbane.

Desuden kan man vælge at bese floden Alcantara, som er et besøg værd med sin verdenskendte canyon-lignende bred der består af vandudgravede blokke af basalt.

Har du appetit på kulturhistoriske seværdigheder, er det nærliggende at tage en tur til for eksempel Taormina, som ligeledes ligger med vidunderlige udsigter over Messina strædet og Etna. 

Lokale Links

Du kan finde byens officielle hjemmeside her

 

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castiglione di Sicilia