Rejser til Catania

En rejse til Catania er en chance for at opleve det ægte Sicilien, hvor nyt og gammelt blandes på uimodståelig vis. Samtidig har du en stribe af øens mest kendte seværdigheder inden for din rækkevidde. Book din rejse til Catania med Escapeaway i dag!

Cantania er bogstaveligt talt en lavaby. Siciliens næststørste by ligger for foden af vulkanen Etna, hvorfra der fra tid til anden flyder rødglødende lava eller rejser sig store askeskyer mod himlen. Europas mest aktive vulkan har da også flere gange i tidens løb sat Cantanias indbyggere på prøve. Efter et ødelæggende jordskælv i 1693 genopbyggede man byen i den smukke barokstil, som Sicilien er så berømt for. En særlig detalje ved netop Catania er de fleste af bygningerne her har en mørkegrå farve, da de er bygget af lavasten.

Det er dog ikke kun den spektakulære beliggenhed mellem Etna og Det Ioniske Hav, som gør Catania til et af Siciliens mest interessante rejsemål. Traditionelt har mange turister primært brugt byen som udgangspunkt for udflugter til den majestætiske vulkan og den omkringliggende nationalpark. De senere år har flere og flere dog fået øjnene op for, at Catania med sin rustikke charme i sig selv også har meget at byde på.

Trods sin størrelse er byens ganske overskuelig selv for en førstegangsbesøgende. I den gamle bydel, som med rette er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, ligger seværdighederne således tilpas tæt til, at du kan udforske dem til fods. Et godt sted at starte er den altid livlige Piazza del Duomo, hvor du udover katedralen finder den smilende Fontana dell'Elefantef fra 1736, som er byens vartegn.

Kig også indenfor i den flotte katedral inden du begiver dig videre rundt i den gamle bydels stemningsfulde gader. Her finder du udover historiske seværdigheder et pulserende byliv, blandt andet på de talrige caféer og restauranter, hvor du for eksempel kan prøve den lokale hofret pasta alla Norma. Læg også vejen forbi det berømte La Pescheria fiskemarked, der uanset om du er til skaldyr og fisk eller ej, altid er en uforglemmelig oplevelse.

Velkommen til Sicilien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Catania og andre rejsemål på øen, hvor du bor på charmerende hoteller der alle er håndplukket. Bestil din rejse til Catania som en pakkerejse inkl fly + hotel og evt. transport tur retur fra lufthavnen. Vil du hellere selv arrangere rejsen til Catania kan du naturligvis også blot vælge at bestille dit hotel igennem os.

>> Læs også om rejser til Cefalu
>> Se vores udvalgte hoteller på Sicilien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Catania

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Catania. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog med inspiration, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Catania katedral

Catania er blevet udnævnt til verdensarv af Unesco på grund af sin mange historisk unikke bygninger - ikke mindst byens fantastiske eksempler inden for barok-arkitektur. Catanias halvt normanniske, halvt barokke katedral er én af dem.

Katedralen, der indtil 1859 har var sæde for Siciliens bispedømme og siden har været sæde for Catanias bispedømme, er blevet ødelagt og genopbygget flere gange på grund af jordskælv og udbrud fra vulkanen Etna. Den blev oprindeligt bygget i 1078-1093 på ruinerne af antikke romerske bade, efter ordre fra den normanniske greve Roger I af Sicilien, der havde erobret byen fra maurerne. På det tidspunkt var katedralen ikke andet end en befæstet kirke.

I 1169 blev katedralen næsten fuldstændig ødelagt af et jordskælv, der kun efterlod apse-området intakt. Som om det ikke var nok, blev katedralen samme år hærget af en brand;  men den mest katastrofale begivenhed indtraf i 1693, da et nyt jordskælv efterlod det meste af katedralen i ruiner. 

Katedralen blev efterfølgende genopbygget i barok stil, hvilket har været med til at sikre dens berømmelse i dag, da den på én gang er en oprindelig normannisk bygning, der samtidig indeholder unikke barokke elementer.

Castelo Ursino

Castelo Ursino - også kaldet Casteddu Ursinu og Castello Svevo di Catania - blev bygget i det 13. århundrede som sædet for kongeriget Sicilien, men blev siden mest kendt for sin rolle i den sicilianske vesper (et oprør i 1282 mod den angevinske kong Karl 1. af Napoli på Sicilien), da det blev sæde for det sicilianske parlament. Slottet er i god stand i dag, og det er åbent for offentligheden som museum.

Antikke monumenter

Catania rummer en række antikke monumenter fra romersk og græsk tid, herunder det græsk-romerske teater fra det andet århundrede; det romerske amfiteater, også fra det andet århundrede e.Kr.; den romerske akvædukt; det romerske roman forum; de romerske kolonnader og arkader; de tidlige, kristne basilikaer; de romerske bade, samt forskellige katakomber.

Etna

Det kan hævdes, at Catanias største seværdighed er vulkanen Etna, selv om den i sagens natur ikke er en del af byen. Faktum er, at mange af Catanias turister kommer til byen med det primære mål at opleve den berømte vulkan, som kun befinder sig ca. 34 kilometer fra byen.

Etna er den højest aktive vulkan i Europa uden for Kaukasus med en højde på hele 3,329 meter, selv om højden faktisk varierer  i takt med de løbende små-udbrud fra vulkanens top. Vulkanen er samtidig den højeste top i Italien syd for Alperne og med afstand den største af de tre aktive vulkaner i Italien. Den er således to og en halv gange højden af den næststørste italienske vulkan, Mount Vesuvius, og er kun overgået af Mount Teide på Tenerife i Europa.

Etna blev udnævnt til verdensarv af Unesco i 2013.

Hvad siger gæsterne i Catania?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser