Catania lufthavn

Catania lufthavn

Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA) på østkysten er den mest benyttede lufthavn på Sicilien takket være en bred vifte af ruter til hele Europa, inklusiv Danmark. Lufthavnen en god indgangsport til Middelhavets største ø, der byder på mange uforglemmelige oplevelser. Lufthavnen, som lokalt kendes under navnet Aeroporto di Catania-Fontanarossa, ligger godt 4 kilometer syd for midten af den gamle handelsby Cantania, den næststørste by på Sicilien. Historien om Catania Lufthavn er en historie om en lufthavn i næsten konstant vækst. Flere gange har man flyttet og udvidet lufthavnen for at følge med et stigende passagertal, senest med en ny terminal i 2007.

20. november 2016 - Bemærk at vi er ved at opdatere alle sider med informationer om lufthavne hvorfor der mangler div. informationer i nedenstående tekst. 

Flyselskaber

Listen over flyselskaber som flyver til Catania Lufthavn er lang og inkluderer både store traditionelle selskaber som Air France, British Airways og Lufthansa, men også adskillige lavprisflyselskaber, blandt andre Ryanair og easyJet. 

Flyruter

Der er gode muligheder for at flyve til Catania Lufthavn fra andre italienske lufthavne som Rom, Napoli og Venedig. Det er dog for danske rejsende de mange internationale ruter, der nok er mest interessante. Udover den direkte rute til København er det således ofte muligt at sammensætte en flyrejse til lufthavnen på Sicilien med en enkelt mellemlanding undervejs.

Lokal transport

Lufthavnen har ingen togforbindelse, men til gengæld kører der regelmæssigt busser ind til togstationen i Catania. Du kan også tage busser til flere af de andre større på øen. Billetkontoret ligger i ankomsthallen.

Biludlejning

Vil du have friheden til at udforske Sicilien i dit helt eget tempo uden at skulle hænge i køreplaner, er billeje som regel det bedste valg. Mange biludlejningsselskaber er repræsenteret i lufthavnen, både store internationale udlejere som Hertz og Avis, men også en række mindre, lokale selskaber, som ofte også har gode tilbud.

>> Læs mere om leje af bil i Catania lufthavn

Faciliteter i lufthavnen

Den nye terminal har givet lufthavnens rejsende et betydeligt større udvalg af butikker, restauranter og barer. Derudover finder du blandt andet et postkontor, hæveautomater og turistinformation.

Ankomster og afgange

 

Adresse og kontakt

Società Aeroporto
Catania S.p.A Fontanarossa Airport
95121 Catania, Sicilien, Italien

Email: sac@pec.aeroporto.catania.it
Lufthavnskode CTA

Du kan se aktuelle flyafgange og læse mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her

Se lufthavnens beliggenhed på kort

>> Læs mere om lufthavne