Rejser til Cava d'Aliga

Strandferie på Sicilien tæt ved seværdighederne

Cava D'Aliga er en lille kystby beliggende i Ragusa provins. Her har mange indbyggere fra baglandets større byer deres sommerhus.

Byens liv ændrer sig fuldstændigt afhængig af årstiden. Om vinteren er der stort set ingen andre end landsbyens egne få indbyggere. Om foråret og efteråret er der mere hyggeligt, men absolut ikke travlt som i højsommeren, når alle husene er beboet.

Byens strand består af det fineste gule sand, og det er en fornøjelse at se på bølgerne, der kommer igen og igen i den lille bugt. I juli og august er stranden pakket med mennesker, og om aftenen er der en lille kiosk, hvis bestyrer gør alt for at blive bemærket (læs: høj musik og støj). Sådan har det i hvert fald været de sidste mange år. 

Trods at byen ingen særlige seværdigheder har, bor du her ved en dejlig strand og i kort afstand fra mange kulturelle seværdigheder og meget naturskønne områder.Hotel, agriturismo eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Indtast blot 'Cava D'Aliga' og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over ledige ferieboliger i og omkring byen. 
 
Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor. Har du for eksempel overvejet muligheden for at leje en privat villa? Det er en oplagt mulighed, hvis du skal på ferie med storfamilien eller en større gruppe venner.

Er det ikke strandliv men ægte landlig idyl, du drømmer om, kan en ferie på et agriturismo på Sicilien desuden være en interessant mulighed.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Skal du rejse med fly til Sicilien, er Catania Lufthavn den nærmest til Cava D'Aliga. Lufthavnen betjenes af adskillige flyselskaber med forbindelser til byer i det meste af Europa. Du har således også gode chancer for at finde en direkte rute hertil fra Danmark, eller eventuelt med blot en enkelt mellemlanding.

Du kan komme omkring med både tog, bus eller taxi på Sicilien, men særligt når du skal til lidt afsides egne har den offentlige transport dog ry for at være en langsommelig affære. Bil er derfor ofte den bedste mulighed for at komme rundt på øen - billeje er desuden ikke så dyrt som herhjemme. 

På grund af den lange afstand vælger de færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil. Til trods for mange års planlægning er der endnu ikke broforbindelse mellem det italienske fastland og Sicilien. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og shopping

Udvalget at spisesteder i Cava D'Aliga er begrænset, men du skal kun køre nogle få kilometer for at finde flere gode restauranter i nabobyerne.

Som du kan se ved at klikke på kortet ovenfor er der ligeledes få indkøbsmuligheder i selve byen, dog nok til de daglige behov for de fleste på ferie. Derudover findes der naturligvis supermarkeder i de større nabobyer.

Udflugter fra Cava D'Aliga

Du har i Cava D'Aliga et godt udgangspunkt for at udforske især det sydlige Sicilien, men også mange mere fjerne seværdigheder på de øvrige dele af øen er inden for rækkevidde på dagsudflugter. 

På denne del af øen er det oplagt at bruge en eller flere udflugter på at besøge nogle af Italiens mest fantastiske barokbyer som Noto, Ragusa, Scicli og Modica. Her kan du bruge lang tid på slentreture i de charmerende smalle gader og på at nyde livet på de stemningsrige torve og pladser.

Det er naturigvis heller ikke kun i Cava D'Aliga, du finder en god badestrand. Kør for eksempel en tur til Marina di Ragusa, hvor den hvide strand regnes blandt de bedste på Sicilien. Her kan du også besøge øens største lystbådehavn, hvor dyre yachts ligger side om side. En tur langskysten er udover chancen for at opdage nye badestrande også en oplagt mulighed for at udnytte udvalget af lækre fiskerestauranter.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cava d'Aliga