Rejser til Cefalù

Et siciliansk eventyr. Spændende rejser til skønne Cefalù med fly fra Danmark.

Nu kan du rejse fra de største lufthavne i Danmark til Cefalù på Sicilien. Book din rejse via Escapeaways søgemaskine og få bedste pris på både fly, feriebolig og evt. lejebil, samtidig med at du er sikret via Rejsegaranti.

På Siciliens nordkyst finder du denne lille perle af en ferieby, hvor du både kan få den ægte, sicilianske kultur, lækre badestrande helt inde i byen og nem adgang til det smukke bagland og naturparken Parco delle Madonie. Hos Escapeaway finder du det bedste udbud af hoteller og ferielejligheder, når du rejser til Cefalù, enten alene, som par, med børn - eller i en villa til hele den store familie.

Cefalù er en skøn by som ligger smukt ud til havet i et betagende landskab. Byens sandstrand er meget dejlig og er om sommeren samlingspunkt for besøgende og byens beboere.

Et stemningsfyldt centrum

Den gamle fæstning og den normanniske domkirke i byen er med til at skabe byens profil og atmosfære. Torvet foran domkirken er udsmykket med palmer og traditionelle caféer, hvor byens besøgende nyder forfriskninger og synet af den imponerende domkirke opført af den normanniske konge Roger den anden.

Stort udvalg af restauranter og indkøbsmuligheder

Langs byens hovedstrøg ligger adskillige butikker hvor turisterne kan købe områdets keramikprodukter og andre specialiteter. I de senere år er der skudt et væld af interessante vinforretninger op i gademiljøet. "La Corte dei Golosi" er et meget interessant enoteca som ligger på Piazza Duomo. Her findes et meget flot udvalg af fremragende vin, primært fra Sicilien, men også fra resten af Italien. Desuden er der mulighed for at indtage en række specialiteter på stedet.

Der findes også adskillige gode små restauranter i byen med fiskeretter og pastaretter som specialitet. Selvom man kan spise et udmærket måltid langs strandpromenaden, kan man med fordel bevæge sig lidt længere ind i byen ad de små hyggelige gader for at finde restauranter og pizzeriaer, hvor der i højere grad bliver værnet om de sicilianske traditioner.

Transport og udflugter

Der er togstation i nærheden af domkirken og centrum med forbindelse til Palermo og Messina. Cefalù er også et rigtigt godt udgangspunkt for besøg i Madonnie bjergene som ligger bag byen. I bil kan man besøge naturreservatet Lo Zingaro på Siciliens smukke spids.

Se Cefalù oppefra

Et hvert besøg i Cefalù bør inkludere en tur op på den berømte klippe La Rocca, som tegner Cefalùs profil. Klippen er 270 meter høj og turen kræver et godt helbred, og at man stiger op før det bliver for varmt. På toppen af klippen ligger Dianas tempel, som menes at være konstrueret omkring 400 år før Kristi fødsel. Fra toppen af klippen har man et fint udsyn over Cefalù og havet.

Hvilken lufthavn skal man flyve til ved Cefalù?

Nærmeste lufthavn til Cefalù er Aeroporto di Palermo, som ligger ca. 100km væk (knap 1,5 time i bil - lidt længere i tog), men det er også muligt at benytte Catania-Fontanarossa, som godt nok ligger helt ovre på den anden side af øen, men som kan nås på ca. 2 timer i bil (180km) med gode vejforhold. Sidste mulighed er Trapani-Birgi, som ligger vest for Palermo. Også her er der ca. 180km, men med lidt mere besværlige vejforhold, bl.a. via storbyen Palermo, så beregn lidt længere køretid til/fra denne lufthavn, når du skal rejse til Cefalù.

Hvor skal man bo i Cefalù?

Når man rejser til Cefalù er den gamle bydel klart at foretrække. Escapeaway har en lang række charmerende ferielejligheder i den gamle bydel i Cefalù, som ligger tæt på bl.a. en fantastisk strand og en smuk, naturlig havn. Bor du centralt i den gamle bydel er du desuden tæt på en mængde gode spisesteder og indkøb, men også på skyggefyldte gader, som kan give tiltrængt nedkøling fra den varme sol.

Er du mere til hotel, ligger de bedste muligheder i den nye bydel i retning mod Palermo. Her er du tæt på togstationen og gode strande, men i et knap så historisk og charmerende område.

Mere information til din rejse til Cefalù

Cefalù ligger ved Det Tyrrhenske Hav i Palermo-provinsen på den nordlige del af ferieøen Sicilien. Byen har knap 14.000 indbyggere, men på trods af sin beskedne størrelse er den en af de største turissattraktioner på Sicilien og tiltrækker flere millioner rejsende hvert år. Takket være turismen er der også rigtig mange af de lokale som taler engelsk, så selvom dit italienske måske er rustent eller ikke-eksisterende, kan du sagtens gøre dig forståelig.

Mange kender måske den karakteristiske havn i den gamle bydel fra den Oscar-vindende film "Mine aftener i Paradis" ("Cinema Paradiso") fra 1988 og det er ikke underligt at regissøren Guiseppe Tornatore valgte netop Cefalù som kulisse til den charmerende film. Her mødes kultur og natur på klassisk, siciliansk vis; med en flot, normannisk katedral, stejle og smalle gyder, gyldne badestrande og en enorm klippe, som hæver sig over byen. Cefalù blev grundlagt af antikkens grækere, og har derfor en lang historie - noget du kan få en smagsprøve på oppe på toppen af klippen La Rocca, hvor resterne af oldtidsbyen fortsat er synlige, men også inde i selve den gamle bydel. Her må du bl.a. ikke gå glip af Duomo di Cefalù og det antikke, romerske bad.

Cefalù byder på en helt unik mulighed for at kombinere en badeferie med autentiske kulturoplevelser, da en af byens fine sandstrande faktisk ligger helt inde i den gamle bydel. Her kan du gå til stranden gennem smalle gader, hvor vasketøjet hænger til tørre over hovedet, og slikke sol i en strandstol i bandkanten, mens du beundrer de gamle huse og de smukke farver. Den idylliske, gamle bydel byder på et rigt handelsliv med butikker, vinudsalg, restauranter, caféer og iskiosker, og her kan du spise godt hver aften til lyden af bølgerne som slår mod de vulkansorte klipper på nordsiden af byen. Cefalù har også en nyere bydel, som er mindre charmerende, men som byder på moderne hoteller og gode handelsmuligheder.

Da byens togstation ligger i gangafstand fra bykernen kan du nemt tage på spændende udflugter langs kysten uden at behøve en bil; hvad med at udforske den pulserende regionshovedstad Palermo, som ligger ca. 70km væk? Du finder også flere lokale udbydere, som tilbyder dagsture med båd til De Æoliske Øer og andre destinationer langs den sicilianske kyst. Men som på alle rejser til Sicilien anbefaler vi at leje en bil, da du får langt større frihed til at opdage den enorme ø i dit eget tempo, uafhængig af offentlig transport og køreplaner. Med en lejebil kan du også besøge de uspolerede bjerglandsbyer, hvor det virker som om tiden har stået stille i årtier, og hvor udsigten er fænomenal.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cefalù

Populære hoteller i Cefalù

Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
9,4
Fabelagtigt
309 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
8,6
Meget godt
1842 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
9,5
Fabelagtigt
355 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 99 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Cefalù?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 72 anmeldelser