Rejser til Chiaramonte Gulfi

Chiaramonte Gulfi er en charmerende bakketopslandsby og et ideelt udgangspunkt for at udforske det sydlige Sicilien, som byder på en perlerække af maleriske barokbyer, flot natur og uimodståelige badestrande. Book din rejse til Chiaramonte Gulfi med Escapeaway i dag!

Chiaramonte Gulfi er en lille klassisk landsby med et mylder af smalle, brostensbelagte gader og smukke, lyse huse. Byen ligger på det sydlige Sicilien i et område, der hører til de mest interessante på øen. Blot 15 kilometer mod syd ligger således en af egnens mest kendte barokbyer, Ragusa, og stik mod vest er den stemningsfulde havneby Siracusa, der blev grundlagt af grækerne for 2700 år siden, ligeledes inden for din rækkevidde.

Oplevelsesrig rejse til det sydlige Sicilien

En rejse til Chiaramonte Gulfi på Sicilien giver dig med andre ord et noget nær ideelt udgangspunkt for at opleve en perlerække af den italienske middelhavsøs mest interessante byer og historiske seværdigheder. I dette bjergrige bagland på den sydlige del af Sicilien er det dog ikke blot de berømte barokbyers smukke arkitektur og historiske seværdigheder, du kan bruge ferien på at udforske. Det er også her du finder Siciliens vinland, hvor der efter tusindårige traditioner produceres en stribe anerkendte vine.

Sidst, men ikke mindst, kan du fra Chiaramonte Gulfi trods beliggenheden inde på øen nyde godt af nogle af Siciliens bedste strande. Det sydlige Sicilien hører til blandt de mest nedbørsfattige områder i Europa med milde temperaturer, der betyder, at de gyldne strande langt hen på sensommeren lokker med deres krystalklare vand. Har du lejet en bil til ferien, hvilket må anbefales, har du adskillige valgmuligheder, hvis du vil bruge en dag ved vandet. Det er altid køreturen værd.

Siciliens balkon

Selvom Chiaramonte Gulfi ikke er berømt ude i verden på samme måde for sine historiske seværdigheder eller arkitektur som de nærliggende barokbyer Noto, Ragusa og Modica, er byen alligevel et charmerende bekendtskab. Beliggenheden på en bakketop med gode i alle retninger udsigter, har for eksempel givet byen kælenavnet Il Balcone della Sicilia (Siciliens balkon). Ligesom barokbyerne blev Chiaramonte Gulfi næsten helt ødelagt af det store jordskælv i 1693 og derefter genopbygget. Det var imidlertid ikke den eneste dramatiske omvæltning i byens lange historie. Siden græske kolonister grundlagde Chiaramonte Gulfi i det 7. århundrede f.v.t. (under navnet Akrillai) har herredømmet over byen således skiftet ad flere omgange. Efter grækerne fulgte henholdsvis karthagenere, romere og arabere. Det var dog først under adelsmanden Manfredi Chiaramonte's styre, at Chiaramonte Gulfi for alvor blomstrede op, så den til sidst voksede ud over bymuren.  

Vil du blive lidt klogere på byen og områdets historie, er der byens beskedne størrelse taget i betragtning mange museer at besøge. På Museo dell'Olio i Palazzo Montesano kan du således lære om olivenolieproduktionen, som har lange traditioner i byen. Er du interesseret i historie, kan du ligeledes få lang tid til at gå på museet for religiøs kunst eller på museet, der dækker det italienske militære historie de sidste to århundreder.

Trods den fantastiske beliggenhed og byens fascinerende historie er Chiaramonte Gulfi på Sicilien lige så kendt for dens gastronomiske attraktioner, hvor især den lokale olivenolie og forskellige køddelikatesser er populære. Du bør for eksempel prøve byens charcuterie (salami), der typisk af lavet med vildsvinekød. Det vil der være rig mulighed for på flere af byens restauranter. Selvom udvalget af spisesteder naturligvis ikke er overvældende i en så lille by, er der således nok at vælge mellem i ferien. Du vil desuden hurtigt opdage, at større nabobyer som for eksempel Ragusa har et rigt restaurantliv.

Bestil din rejse til Chiaramonte Gulfi online

Du kan nemt og trygt bestille din rejse til Chiaramonte Gulfi online. Vil du selv arrangere rejsen til Sicilien kan du vælge kun at booke dit hotel på Sicilien igennem Escapeaway, og ønsker du en pakkerejse inkl. fly, hotelophold, lejebil eller transfer tilbyder vi afrejse fra alle lufthavne. Vi hjælper også gerne med at sammensætte en rundrejse i bil, en kør-selv ferie hvor du bor på flere hoteller på din rejse.

>> Læs også om ferieboliger på Sicilien her
>> Læs om rejser til Syditalien her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Chiaramonte Gulfi