Rejser til Cinisi

Ferie på det nordlige Sicilien

Cinisi ligger lidt tilbagetrukket fra havet i et flot, bakket landskab, og kan bedst betragtes som en større landsby.

Der ligger mange gode sandstrande i området blandt andet i Terrasini, Isola delle Femmine osv.

Cinisi ligger i et område af klassiske "mafialandsbyer", så hvis man nærer en stor passion for mafiahistorie er byen den helt rigtige ramme for at udforske de omkringliggende byer som Montelepre, Partinico, Borgetto osv.

Men Cinisi er faktisk berømt for at være hjemstavn for den kendte anti-mafia aktivist Peppino Impastato - en ung radiovært, der turde tage kampen op mod den lokale mafiaboss, en kamp der skulle vise sig at koste ham livet. Det lille museum, Casa Memoria Felicia E Peppino Impastato, som mindes den lokale helt er et besøg værd.

Kort over Cinisi

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Cinisi? Hos Escapeaway har vi mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien.

Brug  søgemaskinen her på siden til at finde de bedste ferieboliger i og omkring den populære ferieby. Rejser du som del af en større gruppe, kan vi for eksempel anbefale muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Palermo Lufthavn i få kilometers afstand fra Cinisi. Inden for rimelig køreafstand er dog også Trapani Lufthavn.

Byen har egen togstation med forbindelse til Trapani og Palermo. Ligesom der er forskellige busforbindelser herfra. Selvom det således er muligt at komme fra den nærliggende lufthavn med offentlig transport eller taxi, vælger mange af  vores rejsende at leje en bil - billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme. Den største fordel ved at have en bil til rådighed i ferien er, at det er noget nemmere at komme omkring resten af øens seværdigheder, og ikke mindst har man større frihed til at følge eget tempo og pludselige indskydelser.

Cinisi ligger med kort afstand til A29-motorvejen, som giver hurtig adgang til store dele af Sicilien. Der er for eksempel blot omkring 35 km ind til Palermo ad motorvejen.

Det er ikke ret mange, som vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og forretningsliv

I byen finder du et godt udvalg af restauranter, pizzeriaer, små supermarkeder, frugtboder, og butikker med alskens sicilianske lækkerier. Der er få kilometer til et endnu flere spisesteder og butikker i nabobyerne som for eksempel i Terrasini.

 For oplevelsens skyld kan det dog også anbefales at opsøge lokale markeder i området, både for at opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv og få de gode råvarer.

Udflugter fra Cinisi 

Siciliens største by, Palermo, som ligger indenfor kort køreafstand, er et oplagt mål for en dagsudflugt fra Cinisi. Regionshovedstaden byder på masser af interessante historiske seværdigheder, et rigt handelsliv med butikker og markeder samt hyggelige  caféer og mange gode restauranter. Besøg for eksempel det store madmarked, La Vucciria, som emmer af arabisk charme. 

En af Siciliens vigtigste historiske seværdigheder, det græske tempel ved Segesta(fra ca. 430 f.Kr.), er også inden for kort rækkevidde (både med tog og bil). 

Du bor allerede i en by som historisk har været præget af Cosa Nostra, men vil du også opleve den berømte by Corleone fra Francis Ford Coppolas The Godfather, er der ikke ikke langt. Der er dog ikke noget specielt over denne by, som fremstår som en traditionel siciliansk by, men har dog et pænt historisk centrum med restauranter, caféer og forretninger. 

Ønsker du at udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af spændende ture, som du med fordel kan booke online hjemmefra. Læs mere mulighederne og book dine udflugter på Sicilien.

 

 

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cinisi