Rejser til Corleone

Det traditionelle Sicilien og et strejf af Hollywood

Den verdensberømte by Corleone, kendt fra Francis Ford Coppolas filmatisering af Mario Puzos roman Il Padrino eller The Godfather.

De fleste optagelser til Coppolas triologi blev dog i virkeligheden foretaget i mindre landsbyer omkring Taormina på østkysten. Corleone ligger inde i landet, på den nordvestlige del af Sicilien, 57 km syd for Palermo.

Det er uden tvivl Godfather-tilknytningen, som tiltrækker de fleste besøgende til byen. Men spørger man kendere af Sicilien, er det i ligeså høj grad de omkringliggende landskaber og naturen, som er værd at opleve her. Naturreservaterne Monte San Genuardo og Bosco della Ficuzza skiller sig særligt ud og kan udforskes på vandreture. Derudover er blandt andet kløften Gole del Drago og vandfaldet Cascata delle Due Rocche få minutters gang fra centrum populære udflugtsmål. 

Kort over Corleone

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.

Cosa Nostra

Byen har godt 11.000 indbyggere. Der er i og for sig intet specielt ved byen som sådan, udover dens umiskendelige forbindelse til den berygtede sicilianske mafia Cosa Nostra. Både i form af dens status som fødeby for Vito Corleone, hovedpersonen i Coppolas fiktive univers og i form af dens sande status som tidligere uofficiel ’hovedstad’ for Cosa Nostra. Det var faktisk blot 3 km fra Corleone at mafiabossen Bernardo Provenzano, der ledede Cosa Nostra efter den legendariske Totó Riinas arrest, i april 2006 selv blev arresteret.

Traditionel siciliansk by

Besøger man byen i dag, skal man ikke forvente sig dramaer af nogen slags. Byen fungerer og fremstår som en traditionel siciliansk by, og de seneste år har den oplevet en væsentlig anti-mafiabevægelse sprede sig. Efter det tragiske mord på den højt respekterede og beundrede mafiadommer Giovanni Falcone i 1992, som mafiaen stod bag, vendte stemningen blandt mange sicilianere sig mod Cosa Nostra, og et stort antal antimafiaforeninger opstod på den baggrund. En del af den jord og den ejendom der tidligere tilhørte medlemmer af mafiaen administreres nu af staten, og jorden dyrkes af diverse mafiafjendske foreninger, der producerer og sælger økologiske varer, heriblandt rigtig gode vine.

Pænt historisk centrum

Grundet byens mytiske karakter, er der, specielt blandt skandinaviske par, de seneste årtier opstået en lidt særpræget tradition for at rejse til Corleone og blive gift. Byen var da også engang kendt som "byen med de 100 kirker", hvor den mest kendte i dag er Chiesa Madre. I byen findes et pænt historisk centrum med restauranter, caféer og forretninger. Hotel, ferielejlighed eller villa?

Escapeaway kan tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket blandt andet inkluderer en bred vifte af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Udvalget af ferieboliger i Corleone er ikke overvældende, da de fleste kommer her på dagsudflugter. Vil du gerne opleve stemningen i byen, når dagsturisterne er taget videre, kan du dog bruge søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt overblik over tilgængelig ferieboliger i byen. Her kan du også med det samme se om der eventuelt er andre interessante indkvarteringsmuligheder i nærheden. Det kunne for eksempel være et agriturismo eller en villa, som kan danne ramme om en anderledes ferieoplevelse.

Har du spørgsmål om mulighederne på Sicilien, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter er klar med anbefalinger og gode tips til din ferie.

Transport

Som det er typisk for Siciliens mange bakketops-landsbyer, er der ingen togforbindelse til Corleone. De offentlige transportmuligheder er derfor begrænset til busser fra Palermo, en tur på omkring to timer. Vil du også opleve naturreservaterne omkring byen, er det bedst at køre hertil i bil.

Nærmeste lufthavn ligger ved Siciliens største by, Palermo. Fra lufthavnen er det nemt at komme på motorvejen, som hurtigt fører dig til din feriebolig. Derfor er det da også oplagt at bestille billeje i Palermo Lufthavn allerede hjemmefra, så du slipper for at være afhængig af buskøreplaner.

Lokale links

Byens egen hjemmeside (italiensk)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Corleone