Rejser til Cornino

Cornino ligger ved en lille bugt for foden af Monte Cofano på det nordvestlige hjørne af Sicilien. Oppe fra toppen af dette bjerg er der en spektakulær udsigt ned over det dramatiske kystlandskab og den lille kystlandsby. Det kræver ganske vist en vist mængde vovemod og kondition at nå helt derop. Det er dog også flot blot at følge stien rundt langs havet nede for foden af bjerget, som er udpeget til naturreservat. Der er grotter og flotte udsigter over havet undervejs.

Ligeledes kan alle - børn og voksne - nyde godt af den egentlige attraktion i Cornino, som er den fine strand ved det turkisblå hav. Det er en sandstrand, men i vandkanten er klippe, så et par badesko kan være en fordel. De senere år har man dog lagt en flydebro ud fra stranden, så det er blevet lidt lettere at komme i vandet. En fordel ved den klipperige kyst er, at her er godt at snorkle.

At der er fisk i havet her ses også ved, at der stadig ligger små fiskerbåde ved den lille havn. Om sommeren er det dog badegæsterne, som præger byens liv, og Cornino, som ligger under en halv times kørsel fra Trapani, er en lokal favorit. Det er dog normalt ikke overrendt her. Det er generelt kendetegnende dette hjørne af Sicilien, hvor du nemt kan kombinere afslappende badeferie nede ved kysten med udforskning af vandrestier i uberørt natur, historiske seværdigheder og ægte landsbyidyl oppe i baglandet.

Slap af på stranden eller tag på eventyr

Den fredelige atmosfære og den naturskønne beliggenhed betyder, at det er både familier og par, som rejser til Cornino. Der er et begrænset, men fint udvalg af caféer i byen, men ikke noget nævneværdigt natteliv. Ligeledes skal du ikke forvente travle forretningsgader, men her er dog nogle minimarkeder, hvor du kan få de fleste fornødenheder i ferien. Har du brug for flere indkøbsmuligheder, er der ikke til lidt større nabobyer med supermarkeder og butikker.

Rejser du til Cornino, kan du sagtens bruge hele ferien på blot at nyde strandene og naturen i nærområdet. Lejer du en bil, hvilket må anbefales på en rejse hertil, har du dog også et godt udgangspunkt for at nå længere omkring. Vil du for eksempel opleve livet i øens kulturelle centrum, Palermo, ligger den således blot omkring halvanden times kørsel væk. Måske får du undervejs lyst til at gøre holdt ved nordkystens kilometerlange sandstrande.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cornino