Rejser til Æoliske Øer

Naturen fra sin bedste side

Et jordisk paradis venter dig på denne øgruppe, som består af syv vulkanske øer, der er smukt beliggende i kort afstand fra Siciliens nordlige kyst. Her vil du vil finde ro og et smukke omgivelser med mere end 5000 års kulturhistorie. Fønikerne, grækerne, araberne og normannerne har alle sat deres præg på øerne.

Synet af de lodrette klipper, de sorte strande, det dybe hav og røgen fra vulkanerne er bemærkelsesværdigt og vidner om den pludselige skabelse af disse øer i dette rolige og spektakulære hjørne af Middelhavet. Stærke vulkanske farver mod det klare rene blå hav giver nogle ufattelig smukke solnedgange.

Mere end bare et naturligt paradis

Ikke alene kan du nyde naturen og historien her, øerne har alle deres egne bykerner med farverige pladser, som summer af liv i højsæsonen. Der er også mange smukke landsbyer, fiskerlejer og gamle romantiske huse rundt om på øerne. Vi har håndplukket et udvalg af karismatiske overnatningsmuligheder, hvor du kan opleve det ægte æoliske liv.

Aktiv ferie
Fra Milazzo på Nord-Sicilien afgår der båd til de Æoliske Øer, og her begynder den aktive ferie. De består af syv billedskønne vulkanøer midt i Middelhavet – med hver deres særlige karaktertræk: Stromboli, som stikker op af havet som en kegle og er i udbrud hvert 18. minut, kan bestiges med lokal guide, og Vulcano, hvor der er mulighed for svovlholdige mudderbade, kan bestiges på egen hånd.

Salina er den frodige ø med hele to udslukte vulkaner i næsten 1000 meters højde, hvorfra resten af De Æoliske Øer visuelt ligger for dine fødder. Bestig enten Bregnebjerget med gigantiske ørnebregner nede i krateret eller Porrebjerget, som i bunden af krateret ud mod kysten gemmer på Italiens mest maleriske lokalitet Pollara. De Æoliske Øer er lig med aktiv ferie.

Fra ø til ø

Lipari er den mest aktive og dominerende af øerne med flest indbyggere. Mange af de færger, der kommer fra Milazzo på Sicilien lægger først til her og øen udgør derfor en slags hovedbanegård, hvorfra du kan tage færger til de andre øer. Også Vulcano, Stromboli og Panarea har mange muligheder for overnatning. Færgerne sejler ofte i højsæsonen og selv i lavsæsonen er der hyppige afgange. Det er fantastisk at tage fra ø til ø, for afstandene er ret små, og udsigten er enestående. Læg dertil at Lipari har en gammel borg og charmerende små gader at udforske.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller på de De Æoliske øer

Populære hoteller på de De Æoliske øer

Italien, Syditalien, Sicilien, Lipari Ø
9,9
Fabelagtigt
107 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 198 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Syditalien, Sicilien, Vulcano Ø
9,5
Fabelagtigt
399 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 183 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Lipari Ø
9,3
Fabelagtigt
368 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 187 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

test