Rejser til Enna

Enna der ligger omtrent midt på Sicilien, er Italiens højest beliggende provinshovedstad. Oppe fra den ældste del af byen, Enna Alta, i næsten 1.000 meters højde over havet er der betagende panoramaudsigter ned over Dittaino-dalens dramatiske landskaber og til de omkringliggende bakketopslandsbyer. På grund af den unikke placering højt hævet over landskabet kaldte romerne byen for "Urbs Inexpugnabilis." Når man står og kigger op mod den gamle bydel på toppen af bakken, er det da også indlysende, hvorfor den på den tid har virket helt uindtagelig.

Udover de smukke udsigter er en rejse til Enna i øens hjerte en chance for at opleve et mere autentisk Sicilien, som modsat de populære kyststrækninger stadig er uberørt af masseturisme. Byen har i mange århundreder været et vigtigt centrum for landbruget på Sicilien, og områdets kornproduktion finder stadig vej til en stor del af den pasta, som serveres i resten af Italien.

Historie og stolte traditioner

Det er en fornøjelse at gå på opdagelse i labyrinten af charmerende, gamle gader i Enna. På din vej vil du kunne se mange spor efter byens rige historie. Særligt langs Via Roma er der adskillige seværdigheder, som det er værd at bruge lidt ekstra tid på. Her finder du for eksempel den imponerende katedral, som stammer fra 1300-tallet. Den blev renoveret og genopbygget efter en stor brand i 1446. Arbejdet stod på i 200 år og resulterede derfor i et fascinerende sammensat bygningsværk indeholdende flere stilarter.

Fortsætter du mod øst ud for enden af Via Roma, står du til sidst ved Castello di Lombardia, et af Siciliens største borganlæg. Selvom kun seks af de oprindelige tyve tårne på muren i dag står tilbage, er borgen stadig et imponerende syn. Fra det højeste af tårnene, Torre Pisano, er der i klart vejr en fantastisk udsigt, som strækker sig helt ud til vulkanen Etna mod nordøst. Fra det nærliggende Rocca di Cerere er der også et flot vue ud over landskabet og tilbage mod borgen.

Fornemmelse af at befinde sig i en by med dybe historiske rødder er tydelig overalt i Enna Alta. Dertil kommer, at befolkningen stolt værner om de gamle traditioner. Det kan du opleve, næsten uanset hvornår på året du rejser til Sicilien. I forbindelse med påsken er det for eksempel et uforglemmeligt syn, når tusindvis af byens mænd klædt i kutter går i et stille optog gennem byen til katedralen. Tilsvarende er der i august i forbindelse med Palio dei Normanni en helt særlig atmosfære i byen, når byens fire distrikter dyster i et spændende hestevæddeløb.

En central placering

Den meget centrale placering inde midt på Sicilien betyder, at der er ikke er helt så mange forbindelser med offentlig transport som ude ved de mere kendte rejsemål langs kysten. Rejser du til Enna, er du dog ikke strandet her. Har du ikke lejet en bil, er der således talrige daglige busforbindelser til Palermo og Catania. Ved sidstnævnte ligger den nærmeste lufthavn med gode forbindelser til resten af Europa. Der kører også busser til de nærliggende nabobyer omend ikke lige så ofte. Der er flest afgange nede fra busterminalen i den nye bydel, Enna Bassa.

Inden for selve Enna er der bybusser, som du både kan bruge til sightseeing i den gamle bydel eller til turen mellem Enna Alta og Enna Bassa. De fleste interessante seværdigheder og hyggelige pladser ligger dog inden for et forholdsvis begrænset område, som godt kan udforskes til fods. Trænger du til at hvile fødderne i løbet af dagen, er der sjældent langt til nærmeste fortovscafe. De færreste besøgende forsøger at komme rundt i bil inde i byen. Til gengæld kan det være en fordel at leje en bil, hvis du også vil tage på udflugter til andre dele af øen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de håndplukkede hoteller i Enna, du finder i vores program.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Enna