Rejser til Etna vulkan

Europas temperamentsfulde kæmpe

En af de ting mange forbinder med Sicilien er vulkanen Etna. Og dette er ikke uden grund. Etna er Europas største aktive vulkan på 3.323 meter (mod Vesuvs kun 1.281 meter) og er en af verdens mest aktive af sin slags.

Etna har derfor en lang historik af udbrud både af voldsom og mild karakter. Et at dens mest markante udbrud var i 1669, hvor lavastrømmene varede i op til 122 dage! Så sent som i 1992 nåede det Italienske luftvåben lige akkurat at stoppe en lavastrømning ved at dumpe store isblokke, så den lille by Zafferana Etnea heldigvis blev reddet. Om naturparken omkring vulkanen (p.t. kun på italiensk):
- www.prg.it/parcodelletna/

Etna tæt på

Området med dets kratere er en utrolig oplevelse at opleve på nært hold, noget der på det kraftigste ikke kan anbefales at gøre på egen hånd (!), men derimod med velkvalificerede alpine guider, der kender vulkanen og dens luner godt. Man kan mod betaling booke sig ind på guidede ture til Etna via flere lokale bureauer eller forhøre sig hos nærmeste turistkontor. Vulkanen er en oplevelse for både for børn og voksne.

>> Læs mere om at vandre på vulkanen Etna her

Guidede ture på Etna-vulkanens bjergsider:
www.etnatouring.com
- www.etnatrekking.com

Transport

For de der derimod ønsker at beskue vulkanen Etna fra afstand kan med fordel hoppe på den lille togbane Circumetnea (www.circumetnea.it/) der kører rundt om bjerget, hvor vulkanen har til huse. Her er der mulighed for at stå af i de mindre byer, der ligger på bjergets skråninger. Man kan også køre rundt mellem byerne i egen bil.

Byfester og events

Året rundt kan man deltage i de mange lokale byfester, der afholdes i de mindre byer der ligger på Etnas bjergskråninger. I den før omtalte by Zafferana Etnea afholdes der fx i november måned en folkefest, hvor egnens kastanjer og vin hyldes. I byen Trecastagni hyldes indtil flere lokale produkter i oktober måned ved en stor folkefest, og Randazzo holder vinfest i maj. Landsbyen Giarre fejrer områdets store og velduftende citroner, hvor de flotteste stolt vises frem og lokale retter, hvor citroner indgår, kan nydes.

Hvert år afholdes der også en festival kaldet Etnafest, der strækker sig over flere måneder med forskellige indslag inden for genrerne musik og kunst. Festivalens hjemmeside (kun italiensk):
- www.etnafest.it

Links til oversigter (på italiensk) over byfesterne på Etnas bjergskråninger:
- www.prg.it/parcodelletna/sagre/

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller ved Etna vulkan

Populære hoteller ved Etna vulkan

Italien, Syditalien, Sicilien, Scillichenti
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Castelmola
8,8
Meget godt
551 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
9,3
Fabelagtigt
2515 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne ved Etna vulkan?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 243 anmeldelser