Rejser til Falconara

Ferie på Siciliens sydkyst

Dette lille bysamfund består hovedsageligt af den flotte borg, som blev opført af normannerne som værn mod saracenernes angreb.

I dag er borgen stadig beboet, men er desværre ikke åben for besøg. Stranden under borgen er privat og tilhører det nærliggende hotel Fattoria di Falconara.

Her findes en lille bar og en togstation, som borgens ejerfamilie lod etablere tilbage i 1800-tallet, men som desværre ikke betjenes af mere end to / tre tog om dagen. 

Kort over Falconara

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter en god feriebolig i Falconara? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den lille by. 

Der er generelt et bredt udvalg af hoteller på Sicilien, og du kan for eksempel vælge at bo på flere forskellige for at opleve mere af øen, som er større end man måske lige tror.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Du kan dernæst booke din feriebolig på Sicilien direkte her på siden.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, er Catania Lufthavn den nærmeste til Falconara. Lufthavnen er den mest benyttede på øen og byder på en bred vifte af ruter til resten af Europa - herunder Danmark.

De få forbindelser fra byens lille togstation er for de fleste ikke tilstrækkeligt. Derfor vælger de fleste af vores rejsende da også at bestille billeje sammen med ferien. En bil giver langt flere muligheder for at komme omkring til øens seværdigheder og er en hjælp når der for eksempel skal handles ind i nabobyerne.

De færreste vælger at køre hele vejen fra Danmark til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med over til øen fra Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og shopping

Borset fra den enlige bar-restaurant må du udenbys for at finde et større udvalg af spisesteder. Du bor heldigvis omtrent midtvejs mellem Licata og Gela, som begge er byer med et bredt udvalg af restauranter, caféer og pizzaria. 

Det er ligeledes her du finder de nærmeste butikker og supermarkeder til at dække de daglige behov og havdle ind, hvis du ønsker at tilberede egne måltider i ferien. Får du chancen kan vi også anbefale at besøge lokale markeder i området. Her har du udover gode råvarer også chancen for at opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv.

Udflugter fra Falconara

Mens de interessante seværdigheder i selve byen er til at overse, er der gode muligheder for at tage på korte eller længere udflugter herfra.

I middelalderbyen Piazza Armerina kan du for eksempel blandt andet se en imponerende romerske villa, som er kendt for dens velbevarede og flotte mosaikker. 

Nutidig keramik kan du opleve til overflod i Caltagirone, som også ligger inden for forholdvis kort afstand af Falconara. Den levende by indbyder til spadserture for eksempel op ad den fantastisk dekorerede trappe, der fører op til kirken Santa Maria del Monte.

Det kan også varmt anbefales at besøge Ragusa, som er en af Siciliens klassiske barokbyer.  Byen med den smukke beliggenhed på en klippetop har udover de arkitektoniske perler en varm atmosfære, som giver en lyst til at slå sig ned med en kop kaffe for bare at nyde omgivelserne.

Læs mere om udflugter på Sicilien

Lokale links

Du finder hjemmesiden for Siciliens officielle turistbureau her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Falconara