Rejser til Favignana

Oplev en af Italiens mest eksotiske småøer, der  ligger ud for Siciliens østkyst og byder på fantastisk badevand, der inviterer til snorkling og dykning i de små bugter. Et ideelt rejsemål til en aktiv ferie. Book din rejse til Favignana med Escapeaway i dag!

Den lille ø Favignana, der på grund af sin form også kendes som La Farfalla (sommerfuglen), er først og fremmest kendt for sine små, idylliske strande som for eksempel den populære klippestrand Cala Rossa på den østlige del af øen. Centralt på nordkysten ved en lille bugt ligger hovedbyen Favignana, hvor der trods byens beskedne størrelse både findes en levende havn, gågader og to stemningsfulde torve, Piazza Madrice og Piazza Europa, hvor der hersker en dejlig afslappet atmosfære. Trænger du til en dukkert, har byen sågar sin egen næsten 200 meter lange sandstrand.

Favignana er med sine indbydende strande og krystalklare hav ideel, hvis du drømmer dig en afslappende badeferie. Trods den korte afstand og gode færgeforbindelse til Sicilien er en rejse til Favignana desuden en chance for at opleve et mere autentisk siciliansk øliv end på mere kendte ferieøer som fx. Capri. Du finder dog alle de faciliteter, du har brug for i løbet af ferien - ikke mindst et godt udvalg af restauranter, hvor der naturligvis især er et godt udvalg af fiskeretter. 

Velkommen til Sicilien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Favignana og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Favignana, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter til fx. Trapani lufthavn fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Favignana, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Castellammare del Golfo
>> Læs om fleksible pakkerejser til Sicilien

Hoteller på Favignana Ø

Information om Favignana

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Favignana, såsom øens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Favignana er den største ø i øgruppen De Ægadiske Øer, der ligger vest for Sicilien. De to andre øer i øguppen er Levanzo og Marettimo, som sammen med Favignana udgør én kommune med ca. 4.100 indbyggere, hvoraf ca. 3.200 bor på Favignana. Den østlige halvdel af øen er stort set flad, mens den vestlige halvdel domineres af en kæde af bakker, hvoraf Monte Santa Caterina er den højeste på 314 meter.

Øen, der har et areal på 19 km², har kun én by, der ligger midt på øens nordkyst, hvor en bugt danner en naturlig havn. Du kan komme frem til øen med færge fra Trapani på Sicilien. Der går også færger til og fra de to andre øer i øgruppen.

Klima og vejr

Favignana har et mediterrant klima med varme somre og milde vintre, der gør øen til et ideelt feriemål hele året rundt, især for os nordboere, der har en kold vinter. Gennemsnitstemperaturerne er aldrig under 11,6 grader om vinteren, mens de varme somre kølnes og forfriske af havbrisen. I perioder kan man opleve de to berømte vinde Maestrale og Scirocco.

Den varmeste måned i året er august med 25,3 grader i gennemsnit, efterfulgt af juli med 24,8 grader i gennemsnit og september med 23,1 grader i gennemsnit, mens februar med 11,6 grader i gennemsnit er den koldeste måned i året, efterfulgt af januar med 11,7 grader i gennemsnit og marts med 13 grader i gennemsnit.

Mest nedbør er der i december måned med 72 mm i gennemsnit, efterfulgt af november med 66 mm i gennemsnit og oktober med 60 mm i gennemsnit, mens juli med 2 mm i gennemsnit er den mindst rengfulde måned i året, efterfulgt af juni med 7 mm i gennemsnit og august med 11 mm i gennemsnit.

Historie

I oldtiden blev Favignana kaldt Aegusa, hvilket betyder "gede-ø" på græsk - og det formodes derfor, at grækerne som minimum har kendt til øen som nogle af de første af Middelhavets store civilisationer.

Øens nuværende navn er dog afledt af ordet favonio, der på italiensk er et navn for føhn-vinden. Man ved med sikkerhed, at fønikerne etablerede en udpost på øen som en del af deres handelsruter over Middelhavet, indtil de led nederlag til romerne under den første puniske krig.

I den tidlige middelalder blev Favignana erobret af maurerne og blev brugt som udgangspunkt for den mauriske erobring af hele Sicilien. I år 1081 blev øen erobret af normannerne, der oprindeligt hovedsageligt havde danske rødder (inden de slog sig ned i det nuværende Normandiet i Frankrig og siden udvandrede til andre egne af Europa). Normannerne opførte flere befæstninger på øen, herunde borgen på øens højeste punkt, Monte S. Caterina, der eksisterer den dag i dag.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her