Rejser til Fiumefreddo

Nyd vulkanen Etna på kort afstand

Vælg Fiumefreddo for at opleve Siciliens smukke østkyst og vulkanen Etna på behagelig afstand af turistmagneterne Taormina og Giardini di Naxos.

Fiumefreddo betyder på italiensk den kolde flod, og det står i modsætning til vulkanen bagved, der nok er Italiens varmeste bjerg. Byen er relativ ny i sammenligning med, hvad der ellers er i omegnen. Byen er i dag beboet af ca. 10.000 indbyggere, der primært lever af landbruget, i dette område appelsintræer og blomster, hvilket medfører at der er flere drivhuse, der skinner i landskabet. I byen og i nærheden finder du et godt udvalg af spisesteder.

Strandene ved Fiumefreddo

Fiumefreddo ligger ca. 3 km fra havet og stranden i Marina di Cottone, hvor du kan solbade og nyde udsigten over Etna. Ønsker du mere liv omkring dig, når du ligger under solen, så er der kun 9 km til Giardini di Naxos, altså stranden under Taormina. Kører du mod syd, så kan du hoppe i havet fra de sorte lavaklipper der ligger ved Acireale, Acicastello og opleve klippeøerne I Ciclopi på kort afstand.

Kør på ny udflugt hver dag

Du kommer til et område, hvor du både kan tilbringe din ferie blandt naturskønne oplevelser og komme på kulturelle udflugter hver dag og alligevel se på noget nyt hver gang. Taormina, dets græske teater og den befæstede by Castelmola ligger kort herfra, og du vil sikkert bruge mere end én dag her. Messina på nordsiden og Catania på sydsiden er to byer, der er meget forskellige trods den relative afstand mellem dem. Især Catania byder på et flot bycentrum med mange seværdigheder, imens Messinas gadebilledet er af nyere oprindelse, da byen blev fuldkommen jævnet med jorden i begyndelse af 1900-tallet af et jordskælv. Syd for Catania finder du barokbyerne, bl.a. Siracusa og Noto. Kører du mod centrum af Sicilien, så kan du når ind til Randazzo, den sorte by, på ca. en halv time og besøge byen under gademarkedet, der holdes om søndagen.

Kom i bil

Hertil kommer du lettest ved at lande i Catania lufthavn og leje en bil derfra. Der er ca. en halv times kørsel fra lufthavn, som er vel forbundet med motorvej. Vælger du at holde ferie uden bil, så skal du være opmærksom på, at mulighederne for offentlig transport er ret beskedne: togbanen langs Siciliens østkyst er kun ét spor, og forbindelserne er ofte forsinkede, da det mindste problem gør det umuligt for de andre tog at køre. Og busser er ikke den mest udviklede transportform, når du kommer ud af storbyerne.

Her bor du side om side med de lokale og alligevel kort fra de meste kendte byer på øen. Et godt kompromis for dig, der ønsker fred og ro dog uden at kede dig for meget og for længe.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Fiumefreddo