Rejser til Floridia

Ét ekstra bogstav kan gøre en stor forskel! Floridia er således ikke en stat i det sydøstlige USA, men en lille by på det sydøstlige Sicilien. Den blev grundlagt i 1628, men blev ligesom mange andre byer i området genopbygget efter et stort jordskælv i 1693. Man valgte at anlægge byen som et tæt netværk af lange lige gader.

På en tur rundt i disse kan du se adskillige kirker og lange rækker af bygninger med elementer af den smukke barokstil, som præger flere af de genopbyggede byer på denne del af øen. Når det er sagt, regnes Floridia arkitekturmæssigt dog ikke i samme liga som de berømte barokbyer Noto, Scicli, Modica og Ragusa. Dem kan du til gengæld nemt besøge, hvis du rejser til Floridia. Der er f.eks. kun omkring 35 kilometer kørsel til Noto. Har du lejet en bil til ferien, hvilket kan anbefales, kan du derfor sagtens bruge Floridia som dit udgangspunkt for sightseeing i de smukke barokbyer.

Nær verdensarv og strande

Når det gælder spændende udflugtsmål får du på rejsen til Floridia også en oplagt mulighed for at fordybe dig i de seværdigheder og ikke mindst restaurant- og forretningsliv, som UNESCO-byen Siracusa byder på. Den ligger nemlig blot 13 kilometer mod øst ude ved kysten. Herude finder du naturligvis også en anden af områdets største attraktioner; de skønne badestrande. Det inkluderer både kilometerlange strande med fint sand og steder, hvor man bader i det krystalklare vand fra små vige indrammet af stejle klipper.

Da Floridia ligger lidt tilbagetrukket fra kysten og ikke selv har berømte seværdigheder, er byen ikke særlig turistet. En rejse hertil er derfor en chance for at opleve et mere autentisk siciliansk hverdagsliv, end hvis du vælger et hotel i en af badebyerne. I løbet af året er der for eksempel gode muligheder for at opleve forskellige festivaler og andre traditionsrige fejringer. På en rejse til Floridia i august, kan du således deltage i Notte Bianca, hvor der er masser af koncerter, markeder og udstillinger. Byen er desuden stor nok (ca. 22.000 indb.) til at have et godt udvalg af restauranter og indkøbsmuligheder.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Floridia