Rejser til Fondachello

Den lille kystby Fondachello breder sig kun nogle få hundrede meter ind i landet, men strækker sig til gengæld ud langs den indbydende strand. Her er det nemt at finde et sted at slå sig ned under en parasol for blot at nyde lyden af bølgerne og den lune brise fra det azurblå hav. Stranden består mest af fine, runde småsten, men et par badesko kan være en fordel for ømtålelige fødder. Når du ikke slikker sol eller bader i det krystalklare hav, er der blot få meter op til kystvejen, hvor der ligger adskillige restauranter, pizzariaer, minimarkeder og kiosker.

Selvom livet i Fondachello særligt i sommermånederne således primært er koncentreret nede omkring stranden, er dette et lidt mere fredeligt rejsemål end for eksempel Giardini Naxos længere oppe ad kysten. Skal der en aften ske lidt mere, er det livlige natteliv i denne populære ferieby og Taormina dog inden for kort rækkevidde.

Badeferie krydret med spændende udflugter

Medmindre du bare trænger til at koble helt af og kun vil dase på stranden, er der på en rejse til Fondachello i det hele taget mange muligheder for at tage på spændende udflugter. Som minimum bør du tage en tur til den smukt beliggende Taormina, som ganske vist også er meget turistet, men alligevel har mange stemningsfuld gader og smukke bygninger, der emmer af historie. Det er naturligvis også et must at lægge vejen forbi byens antikke græske teater, hvorfra der er en storslået panoramaudsigt.

Fondachello ligger desuden for foden af Siciliens største naturseværdighed, helt bogstaveligt. Etna ligger således umiddelbart mod øst og Europas største aktive vulkan er et af den slags naturfænomener, man bør sætte tid af til at opleve, hvis man får chancen. Der er mulighed for køre ganske langt ind i den omkringliggende nationalpark på egen hånd, men ønsker du at komme op på de øvre dele af vulkanen, skal det dog af sikkerhedshensyn ske i selskab med en guide.

Når du skal bestille din rejse til Fondachello, er det helt oplagt at flyve til lufthavnen ved Catania, som i sommersæsonen normalt har forbindelser fra blandt andet Billund, Aalborg, København og Hamburg. Herfra er der kun omkring 45 minutters kørsel til Fondachello, hvor du kan starte ferien med en forfriskende dukkert. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Fondachello