Rejser til Fontane Bianche

Afslappede badeferie på det sydlige Sicilien

Fontane Bianche har fået sit navn efter de mange naturlige kilder, men er i dag mest kendt for sin badestrand med fint hvidt sand.

Fontane Bianche som ligger ca. 15 km fra Siracusa på Siciliens sydøstlige kyst,  har siden 1960'erne udviklet sig til en af områdets mest populære feriebyer, hvor der kom og kommer mange af Siracusas familier for at nyde fritiden i deres sommerhuse. 

Smukke strande

Her kan man da også virkelig nyde alle de farver og dufte, som Sicilien tilbyder og man føler sig langt væk fra hverdagen. Man kommer her for at nyde de smukke strande, for at opleve det smukke undervandsliv og for at slappe af. Da der ikke findes mange store byer i nærheden er vandet her rent og dermed perfekt til dykning.

Kort over Fontane Bianche

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

 Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Fontane Bianche? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den populære ferieby. 

Måske drømmer du om en ferie i landlig idyl? Så bør du overveje muligheden for at holde ferie på et agriturismo på Sicilien

Rejser du som del af en større gruppe, kan vi også anbefale dig at overveje muligheden for at leje en stor villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Du kan dernæst booke din feriebolig på Sicilien direkte her på siden.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, er Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA) den nærmeste til Fontane Bianche. Lufthavnen som også kendes lokalt Aeroporto di Catania-Fontanarossa, er Siciliens mest benyttede har mange ruter til både resten af Italien og Europa.

Byen har et trinbæt ved den lokale togbane som har forbindelse ind til Siracusa og sydpå til Pozzallo. Vil du hurtigt videre fra lufthavnen til din feriebolig, er det dog ofte mest oplagt at leje en bil, hvilket mange af  vores rejsende da også vælger at gøre - billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme. En bil gør det desuden noget nemmere at komme omkring til øens mange seværdigheder og er en praktisk fordel for eksempel indkøb. 

De færreste vælger at køre hele vejen fra Danmark til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du alligevel tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og forretningsliv

De fleste spisesteder i Fontane Bianche finder du omkring gaden Viale dei Lidi. Ligeledes er det blot få km til nabobyer som Cassibile for at finde endnu flere gode restauranter, pizzeriaer og cafeer.

Byen har desuden apotek og hæveautomat ligesom du i byens mindre supermarkeder kan du få det meste til de daglige behov. Udover de større supermarkeder i nærområdet kan det for oplevelsens skyld også være en oplevelse at opsøge lokale markeder i område. Her kan du få gode råvarer, hvis du vil tilberede egne måltider i løbet af ferien.

Udlufter og aktiviteter

Holder du ferie i Fontane Bianche, vil en hel del af tiden uden tvivl gå på den dejlige sandstrand. Det er muligt at leje vandcykler og kanoer til dem, som ikke bare vil dase i solen. 

Byen er dog også et godt udgangspunkt for at tage på udlfugter til interessante historiske seværdgheder og smukke naturområder. Du bor for eksempel ikke ret langt fra naturreservatet Cavagrande del Cassibile - en stor canyon (kløft).  Har du fornuftige sko med, venter her en flot omend lidt anstregende vandretur ned i bunden, hvor der er små basiner og en rig flora.

Det er også oplagt at tage ind til Siracusa, som udover den arkæologiske park byder på et stort udvalg af restauranter og butikker.

 

 Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Fontane Bianche