Rejser til Forza d'Agrò

Smuk udsigt over Taormina

Forza d'Agro er en lille hyggelig bjerglandsby, som ligger 20 minutter nord for Taormina. Det er blandt andet her, at flere af scenerne til "the Godfather" er blevet optaget.

Her er du kommet langt væk fra turister og souvenirbutikker og befinder dig midt i en autentisk siciliansk landsby, som blev bygget på et forhøjning mellem Taormina og Santa Terasa di Riva med udsigt over havet. Herfra kunne indbyggerne holde udkig med, om der var nogen udefra angreb i sigte.

Kulisse til "The Godfather"

Francis Ford Coppola var i Forza d'Agrò i 1972, da han filmede nogle scener til hans verdensberømte mafia film "The Godfather" med Al Pacino og Marlon Brando. Han var ikke den første, der opdagede denne landsbys skønne arkitektoniske skikkelse og stemning, da flmen "Jessica "med Angie Dickinson i 1961 blev skudt her. Francis Ford Coppola brugte byen som kulisse også for "The Godfather II og III".

Hvor er Forza d'Agro?

Forza d'agrò ligger kun 43 km syd for Messina på 420 m.o.h. Den middelalderlige landsby er i dag befolket af omkring 900 indbyggere. Den nærmeste lufthavn er Catania med en afstand på 73 km. Byern er ikke ret stor og dog finder du et pizzeria, en fiske-restaurant, en traditionelt trattoria og et lille supermarked.

Spor fra fortiden

Når du går igennem byen, så kan du fornemme, at den stadig bærer præg fra det 15. og 17. århundrede. Det er til at forestå på det middelalderlige og barrokke stil, at da byen blev opført, spillede religion en langt vigtigere rolle, end den gør idag. Det giver byen en fortælling om en fortid, man mindes ved at have beholdt flere klostre og kirker, så selvom du kun er et stenkast væk fra Taormina, så befinder du dig i et helt anden atmosfære.

 Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Forza d'Agrò