Rejser til Francavilla di Sicilia

Ferie i fredelige naturskønne omgivelser

Francavilla di Sicilia ligger i Alcantaradalen i den nordøstlige del af Sicilien nord for Etna og kun ca 15 km fra Middelhavskysten og det kendte Taormina.

Byens oprindelse kan dateres helt tilbage til 1092, men idag skal den hovedsageligt besøges, hvis man ønsker fred og ro samt er interesseret i uforglemmelige naturoplevelser som de spektakulære kløfter: Gole di Alcantara. 

Hvis man trænger til afveksling fra naturoplevelserne ligger de større byer Messina og Catania kun hhv. 50 og 70 km herfra med rig lejlighed til at tage del i det typiske sicilianske byliv med markeder, shopping og utallige restauranter.

Kort over Francavilla di Sicilia

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Er du på udkig efter en feriebolig i Francavilla di Sicilia? Så brug søgemaskinen ovenfor hvor du hurtigt får en oversigt over indkvarteringsmulighederne i og omkring den hyggelig by.
 
Planlægger du en ferie med en større gruppe venner eller familie, kan vi  også anbefale dig at overveje muligheden for at leje en stor villa på Sicilien. Så kan I nyde pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste lufthavn fra Francavilla di Sicilia er Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA). I denne lufthavn, som er øens største målt på passagerantal, finder du en bred vifte af flyselskaber med ruter til resten af Italien og Europa. Der er således ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark med for eksempel Ryanair, easyJet eller Norwegian - eventuelt med en enkelt mellemlanding undervejs.

Der kørte tidligere tog til Francavilla di Sicilia., men driften er ophørt uden udsigt til at blive genoptaget i den nærmeste fremtid. Der er til gengæld stadig busforbindelser til Messina og Catania, men vil en lejebil kan anbefales, hvis du ikke vil være afhængig af køreplaner.

Med en bil til rådighed i ferien bliver det  nemmere at komme til og fra lufthavnen, ligesom du får en langt større grad af frihed til at udforske øens seværdigheder i dit eget tempo. 

Det er dog de færreste, som vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af den 3.000 km lange tur fra Danmark. Det er dog muligt at få bilen med færge over fra det italienske fastland.

Restauranter og shopping

Der er kun et begrænset udvalg af spisesteder og forretninger, hvilket byens størrelse taget i betragtning ikke er så overraskende. Kan du ikke nøjes med den lille håndfuld spisesteder i byen hele ferien, kan du med fordel planlægge at besøge nogle af de større byer nede mod kysten. For eksempel Taormina blot 15 km væk har et betydeligt bredere udvalg af både butikker og restauranter.

Udlfugter og seværdigheder

Francavilla di Sicilia spirede frem omkring klosteret San Salvatore di Placa, og den dag i dag er der stadig historiske seværdigheder at besøge. Den største seværdighed er dog Gole di Alcantara - karakteristiske dybe kløfter igennem lavaklipperne, hvor floden Alcantara løber og af og til danner huler, småsøer og vandfald på sin vej. I dag har hele dalen status af naturreservat, og der gøres meget for at bevare dette unikke område.

Når du holder ferie i dette hjørne af Sicilien, er det også opalgt at sætte en dag af til at besøge øens nok største seværdighed - bogstavligt talt - vulkanen Etna. Hvad enten du vælger at tage på en guidet tur op på krateret af Europas største aktive vulkan, eller på egen hånd udforsker den omkringliggende natur, venter der dig her ligeledes en uforglemmelig naturoplevelse. 

Dertil kommer alle de mange charmerende mindre og større byer både langs kysten og oppe i baglandet, hvor du nemt kan bruge lang tid på at fordybe dig i historiske seværdigheder eller blot på at spadsere rundt i det stemningsfulde smalle gader.

Vil du være sikker på at få mest muligt ud af din tid på Sicilien, kan vi anbefales dig at benytte en lokalkendt, certificeret guide. Vores samarbejdspartnere tilbyder et væld af velorganiseret ture, som du med fordel kan booke online hjemmefra.

Læs mere mulighederne og book spændende udflugter på Sicilien.

Lokale Links

Du finder byens officielle hjemmeside her

Hjemmesiden for Gole di Alcantara finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Francavilla di Sicilia