Il Borgo Country Resort

Officiel kategori

Escapeaways kategori

8,7
Meget godt
374 anmeldelser
Patricia Johansson
Udvalgt af
Patricia Johansson

Vær forberedt på at tankerne hurtigt ledes i en anden verden, når du læser dig igennem beskrivelsen af det gamle landsted, Il Borgo. ”Fatto a mano” betyder håndlavet på italiensk, og det er lige præcis, hvad hotel Il Borgo er. I klassisk Catania-stil bygget af sorte lavasten pryder det lille hus de omkringliggende omgivelser med olivenlunde, citrusplantager og farvestrålende appelsintræer. God fornøjelse med at læse min personlige beskrivelse fra mit sidste besøg på Hotel Il Borgo på Sicilien.

Il Borgo er bygget op omkring ruinerne af en landsby fra det 17. århundrede med respekt for de gamle traditioner. Hovedhuset er det mest autentiske. Her bydes du velkommen i receptionen og i samme bygning finder du restauranten ved navn La Macina eller ’vinkelsliberen’ på dansk.

Det er en offentlig hemmelighed, at maden i La Macina også tiltrækker de lokale, så menukortet må siges at være blåstemplet.  Il Borgo kalder selv deres tryllerier for velsmagende bondemad tilberedt med Alcantara-dalens friske råvarer.

Hjemmelavet middag i det forhenværende olivenpresseri

Indenfor er restauranten det hyggeligste område, hvis du spørger mig. Oven i købet vil jeg nok være den sidste tilbageværende i lokalet til at sige ”tak for mad”, for her emmer af atmosfære og god stemning, og lysten til at ’gå hjem’ er ikke eksisterende. Indretningen minder om spaghetti-scenen i Lady og Vagabonden, og langs væggene er der pyntet med lokale produkter som vin, krydderier, oliven og ranker med tørret frugt og grøntsager. Buon appetito... Bemærk at restauranten ikke er åben i løbet af dagen, men åben til middag om aftenen (med en ugentlig 'fridag', hvor der også er lukket om aftenen).

Pool og solterrasse med herlighedsværdi

Den rå facade med de store kampesten på Il Borgo hotel afslører, at stedet har en lang historie. Byggestilen komplimenterer solterrassen og den tilhørende pool, hvor nyt og gammelt mødes. De udendørs fællesarealer er pyntet med kurvestole og blomsterkrukker i keramik. Retter du blikket mod de nære omgivelser uden for matriklen, vil dine øjne falde i staver over naturens farver og bløde kurver – udsigten fejler ikke noget. Under mit besøg erfarer jeg da også hurtigt, at den mest populære måde at slappe af på, er ved at ligge til nedkøling i poolen med armene oppe langs kanten og nyde sceneriet, og det kan man jo ikke fortænke nogen i.

Den gamle borg er for dig, der sætter pris på en uformel atmosfære i naturlige omgivelser, og Il Borgo giver dig et touch af ’det traditionelle Sicilien’, hvor historien giver stedet endnu mere sjæl. Officielt har Il Borgo 4 stjerner. Desværre gives der ikke karakter for en god udsigt og hjemmelavet mad. Efter min mening kan værelsernes standard og stedets faciliteter trække 3 gode stjerner (3+ for restauranten og beliggenheden og 2+ for servicen og standarden).

Godt at vide om Hotel Il Borgo

Beliggenheden er ikke til at tage fejl af, og Il Borgo er både nem at finde og samtidig et godt afsæt til at gå på opdagelse i det sicilianske skatkammer af oplevelser, ikke mindst Alcantara – et forhistorisk naturfænomen, hvor et vulkanudbrud er skyld i, at den dybe kløft og den passerende Alcantara-flod stadig er yderst beundringsværdig. Il Borgo har denne mærkværdige naturpark lige i baghaven og er bestemt et besøg værd for både børn og voksne. Et besøg i Alcantara-parken er et godt supplement til poolen på Il Borgo. Floden, der langsomt flyder mellem de høje klipper føles nemlig uendelig, og på en varm sommerdag på Sicilien er det et frisk pust til den lille pool på Il Borgo, hvor der ikke er mange svømmetag fra ende til anden. 

Derfor kommer vi gerne igen

Il Borgo er utrolig charmerende og ligger som blommen i et æg godt mellem appelsin- og citrusplantager – vel at bemærke uden at det forstyrrer udsigten til de træbeklædte bjerge omkring. En ferie på Il Borgo vil flyve afsted, selvom tiden i det gamle hus nærmest står stille.

Her er bare så hyggeligt. Selvom Il Borgo på ankomstdagen kan være en smule drilsk at finde, så lad dig endelig friste alligevel. For her venter dig autentiske og intime omgivelser midt i den storslåede dal. Selvom swimmingpoolen ikke er verdens største, så er den perfekt til en dukkert efter en indholdsrig udflugtdag eller vandretur - og så findes der næppe en bedre udsigt herfra terrassen.

Derfor skal du vælge Il Borgo Country Resort

 • Nærmeste lufthavn: 62 km
 • Nærmeste strand: ca. 11 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Francavilla di Sicilia – 7,7 km
 • Nærmeste by med indkøb og restauranter, Giardini-Naxos - 11 km
 • Nærmeste golfklub, Il Piccolo Golf Club – 19,6 km
 • Nærmeste strand, Giardini-Naxos – 11 km
 • Alcantara-dalen, husk også at pakke badetøjet – 5,3 km
 • Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn – 61 km
 • Taormina, byen med den uforglemmelige udsigt – 21 km
 • Catania lufthavn – 63,3 km
 • Palermo lufthavn – 263 km

Il Borgo er et lille, intimt hotel med blot 16 værelser, så hos Hideaways er vi glade for at have muligheden for at tilbyde dig en ferie netop her i de skønne omgivelser. Il Borgo’s værelser er fordelt i to bygninger. I det gamle hovedhus har der blot været plads til at indrette tre dejlige værelser, mens den anden og mere moderne bygning danner rammen for de resterende standardværelser. Derfor er sandsynligheden størst for, at du får en værelsesnøgle til den nyere tilbygning.

Trods de få antal værelser er der ikke to, der er indrettet ens, men ens for dem alle er, at de er farverigt dekoreret enten på væggen eller i møblementet. Det synes jeg er med til at gøre Il Borgo til noget særligt, når hvert rum har et individuelt præg. Dog skal det understreges, at faciliteterne er de samme på alle værelser så som aircondition, TV, hårtørrer og minibar. Il Borgo er en rustik, men smuk bygning og grundet dens konstruktion er værelserne i hovedhuset ikke 100% lydisolerede, hvorfor lyde udefra ikke altid kan undgås.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Il Borgo Country Resort. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • By under 3 km væk
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Strada Provinciale 81, 39
95012 Castiglione Di Sicilia

Koordinater

Latitude: 37.8679
Longitude: 15.1926

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

På Hotel Il Borgo har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 45 minutters kørsel fra Il Borgo. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Hotel Il Borgo er ca. 3 timers kørsel. Bor du på Il Borgo vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Escapeaway kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Vis mere

Rejsemål Sicilien

Vis flere