Rejser til Galati Mamertino

Ferie i Nebrodibjergene på Sicilien

Galati Mamertino som ligger i højdedragene bag Siciliens nordkyst i Nebrodibjergene, er en lille provinsby med ca. 3.000 indbyggere .

 Her er et lille middelalderligt centrum og en del alt for hurtigt opbyggede huse rundt om det. Der er dog især to grunde til at besøge byen efter en udflugt i bjergene, eksempelvis til Bivieresøen eller til vandfaldet Catafulco.

Borgen

Den første grund er borgen, hvis ruiner ligger på et udsigtsted i den høje del af byen. Kommer du her omkring kl. 15.00, er byen næsten øde, og du kan let parkere ved hovedtorvet. De få hundrede meter til slottet går op og ned på den gamle bydels trapper. Udsigten fra slottet, som er bygget direkte på bjerget , rækker over Fitaliadalen. Skulle du undre dig over de små huse, man ser fra slottet lige uden for byen, så er det kirkegårdens og dens kapeller: Ja, de minder om små rækkehuse!

Befolkningen

Når du har nydt udsigten og vender tilbage til bilen, så er det tid til at sætte sig på torvet med en god is i hånden - der er en god isbar her - og nyde byens anden seværdighed: dens befolkning, der kommer for at være sammen på torvet. På caféen sidder bønderne, der er vendt tilbage fra markerne og spiller kort i solen; de ældre med jakke og slips samt konen under armen; de unge med deres livlige adfærd.

Kort over Galati Mamertino

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Du skal blot indtast 'Galati Mamertino' og det ønskede rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen. 

Har du spørgsmål til de forskellige indkvarteringsmuligheder, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste lufthavn fra Galati Mamertino er Catania Lufthavn. Dette er øens største målt på passagerantal. Her finder du en bred vifte af flyselskaber med ruter fra store dele af Italien og andre europæiske byer som Ryanair, easyJet og Norwegian. Der er derfor ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Flyforbindelser til Italien

Der kører tog nede langs nordkysten mellem Palermo og Messina, men der er omkring 20 km til nærmeste station på denne linje fra Galati Mamertino.  Din bedste og hurtigste mulighed for at komme til og fra byen er derfor billeje. 

Billeje på Sicilien ikke er så dyrt som herhjemme og bestiller du hjemmefra, er der ofte gode chance for at finde gode tilbud. Med en bil til rådighed i ferien bliver det ikke blot nemmere at komme til og fra lufthavnen, men du har også en større frihed til at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Trods bilens fordeie som transportmiddel er der ikke mange af vores gæster, som vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Ofte vil vores gæster heller bruge feriedagene på Sicilien end på at tilbagelægge den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark. Vil du alligevel gerne køre selv, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina.

Restauranter og shopping

Du finder kun nogle få spisesteder i byen, men til gengæld byder regionens mange hyggelige større og mindre byer på utallige gode restauranter og caféer, som du kan udforske på de daglige udflugter.

Udflugter fra Galati Mamertino

Du kan nemt bruge hele ferien på at udforske de mange charmerende byer i bjergene og nede langs kysten, men dertil kommer gode muligheder i netop dette område for flotte naturoplevelser.

Der er for eksempel kun få kilometer til Catafurco vandfaldet, som man faktisk kan køre næsten helt op til. Vi anbefaler dog, at man lader bilen stå og i stedet snøre vandreskoene og tager turen til fods. Det er en fin lille vandretur, hvor alle kan være med.

Tæt ved Galati Mamertino er Grotta del Lauro ligeledes et oplagt udflugtsmål. Vandreturen op til grotten som ligger i  i naturreservatet i Nebrodi-bjergene, byder på fantastiske udsigter over bjerge og det blå hav i det fjerne.

Der er i det hele taget gode muligheder for at holde en aktiv ferie på Sicilien, når du har din base i Galati Mamertino.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Galati Mamertino