Rejser til Giardini di Naxos

Pakkerejser til Giardini di Naxos til superpriser og med dansk rejsegaranti

Book din rejse til Giardini di Naxos på Sicilien med fly fra Danmark, lejebil i lufthavnen og en nøje udvalgt feriebolig direkte her på siden i løbet af få minutter. Så er du næsten allerede på vej! Giardini di Naxos er en typisk turistdestination med veludstyrede (tæt pakkede) strande og et hav af serviceydelser.

Giardini di Naxos er et kendt navn i Danmark, for hertil har mange charterselskaber i en lang årrække sendt deres kunder. Dette har sat sit præg på byen, som allermest minder om Adriaterhavets nordlige kystbyer: Bibione, Lignano og Lido di Jesolo. Det er med andre ord ikke her, du møder det ægte Sicilien.

Den gyldne sandstrand, som man ser på mange billeder af byen, er langsomt forsvundet de seneste årtier, da man har overbygget strækningen langs med vandet - småstenene fra bjergskråningerne bagved når simpelthen ikke længere frem hen til vandet.

Stemning af charterferie

Den kaotiske udbygning af byen har skabt mange sovepladser til sommerferien - de lokale indbyggere har organiseret deres aktiviteter lidt tilfældigt, så du finder et stort udbud af spisesteder, isbarer og caféer, men også meget trafik inde i denne aflange by. Byskikkelsen bærer præg af den manglende planlægning, og man kan ikke skrive hjem om, hvor køn byen er.

Lige ved vandet i Taorminas skygge

Giardini di Naxos ligger tæt på Taormina, men vi mener, at du vil få mere ud af at finde en feriebolig et andet sted på Sicilien og køre lidt længere, hvis du vil se Taormina. I selve Giardini er der nemlig ikke noget særligt at komme efter ud over charterferiestemningen. Byen tiltrækker især turister, der vil bo ved vandet i Taorminas skygge - og her får de deres behov tilfredsstillet relativt billigt.

Kort over Giardini di Naxos

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.

Hoteller og ferielejligheder

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i Giardini di Naxos. Er du for eksempel kun interesseret i ferielejligheder, kan du med fordel bruge filterfunktionen i søgemaskinen. 

En ferielejlighed har altid eget køkken omend ikke altid så veludstyret, som du er vant til hjemmefra, hvilket er ideelt, hvis du ønsker at kunne tilberede dine egne måltider fremfor at skulle spise ude. Det er derfor ofte en mulighed for at rejse på et mindre feriebudget. 

Rejser du på ferie for at koble helt af og vil du gerne slippe for alle de normale gøre mål som  eksempelvis rengøring, er et hotel derimod det rette valg. Her bliver der taget hånd om dig, og du skal ikke tænke på indkøb og tilberedning af egne måltider. Dem spiser du på restaurant.

I en turistet by som Giardini di Naxos er udvalget af hoteller og ferielejligheder stort, men det er ikke den eneste måde at holde ferie på Sicilien. Drømmer du om at opleve en anden, mere autentisk side af øen, kan vi anbefale dig at kigge på de mange andre destinationer og ferieboliger i søgemaskinen her på siden. De senere år er det for eksempel blevet populært at tage på bondegårdsferie, agriturismo, hvor man kan komme væk fra turiststrømmen og i stedet møde den lokale befolkning i en mere afslappet, landlig atmosfære. Skal du afsted med storfamilien eller gode venner? Så er det også værd at overveje en villa på Sicilien, hvor I har det hele for jer selv. 

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder på den smukke middelhavsø, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Hvilken lufthavn til Giardini di Naxos?

Fra Giardini di Naxos er der kun ca. 60km i bil til østkystens store lufthavn i Catania, som dermed er den helt naturlige indgang til byen. Her finder du derfor adskillige store og små flyselskaber, som for eksempel easyJet, Ryanair og Vueling og gode muligheder for at finde en billig flybillet. Der er desuden motorvej hele vejen, så det kun tager ca. 3 kvarter at komme frem. Det er også muligt at tage toget, hvilket dog kræver en transfer fra lufthavnen og ind til stationen. I stedet anbefaler vi at man lejer en bil i Catania og på den måde selv kan styre sin tid - og fx. køre op til, eller rundt om, vulkanen Etna, som ligger lige i baghaven.

Da udvalget af ruter med jævne mellemrum ændrer sig og kan være sæsonafhængige, anbefaler vi, at du selv tjekker det aktuelle udvalg i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det samtidig nemt at finde den billigst pris på de datoer, der passer bedst til din ferie.

Selvom der er både tog- og busforbindelse til Catania, så i princippet er det ikke nødvendigt med en bil i ferien. Vil du alligevel gerne have en lejebil til rådighed, for eksempel for nemmere at kunne tage på udflugter ind i landet, kan du med fordel bestille billeje på Sicilien hjemmefra.

Udflugter

Trænger du til en kulturel saltvandsindsprøjtning, er der ikke langt ind til Taormina. Her er et af de mest betydningsfulde monument det græske teater, hvor du desuden kan nyde en fantastik panoramaudsigt. Lige over for Taormina byder den lille by Castelmola ligeledes på en fin udsigt over havet og vulkanen Etna. Men derudover er der en ro i de smalle gader og en stemning af det autentiske Sicilinen, som man kan savne i Giardini di Naxos.

Vil du ikke nøjes med at betragte den på afstand, kan du også tage op helt op til Etna, Europas største aktive vulkan. På guidede ture kan man komme op at vulkanens sider eller man kan udforske den omkringliggende nationalpark på egen hånd.

Ønsker du at udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et bredt udvalg af velorganiseret udflugter på Sicilien.

Mere information til din rejse til Giardini Naxos

Giardini di Naxos, der ligger mellem Kap Taormina og Kap Schisò i provinsen Messina ved Det Joniske Hav, var engang en stille fiskerby, men er i de sidste årtier blevet én af Siciliens populære badebyer både for udenlandske og italienske feriegæster. Mange italienere ejer sommerhuse i området, mens udenlandske feriegæster tiltrækkes af den gode mad og drikke, den smukke panoramaudsigt over bugten og de omkringliggende bakker, samt den lille, historiske fiskerihavn. Når du rejser til Giardini di Naxos vil du også finde en attraktiv strandpromenade, spækket med hoteller, pubber, restauranter, kaffebarer og pizzeriaer, flere historiske kirker og en arkæologisk park.

Foruden dens gode faciliteter for en sol- og badeferie har byen også noget at byde på for den den historisk og kulturelt interesserede. Byen har således en lang og spændende antik historie, idet den blev grundlagt i 734 f.Kr., og siden fik en betydningsfuld rolle i religiøse anliggender på grund af byens antikke tempel, Apollo Archegetes-templet, der skulle beskytte de daværende græske koloniers guddomme. Byen fik også en central rolle i koloniseringen af andre vigtige byer på øen, såsom Leontini og øens i dag næststørste by, Catania, der begge blev koloniseret herfra.

Senere erobrede Hippocrates af Gela byen (i 494 f.Kr.), hvorefter den stort set blev ødelagt i 403 f.Kr. af Dionysios I af Siracusa på grund af byens støtte til bystaten Athen under dennes katastrofale sicilianske ekspedition. I 1544 blev flere vigtige militærbygninger opført i byen for at beskytte Cape Schisò fra de berygtede barbareskpirater, der gentagende gange angreb og plyndrede kystbyerne i området. Blandt disse militærbygninger var Schisò Slot, som blev bygget oven på et tidligere slot fra det 13. århundrede, Schisò-fæstningen og Vignazza-tårnet. Sidstnævnte er et firkantet vagttårn, hvor observatørerne inde i tårnet kunne advare landsbyboerne og de omkringliggende vagttårne ved at sende røgsignaler

Giardini di Naxos byder også på en lang række muligheder for en aktiv ferie, såsom cykelture langs kysten, canyon- og rappellingture, dykning, snorkling, bådture, speedbådsture og andre former for vandsport. Fra havnen kan du desuden tage på en udflugt med båd til øen Isola Bella, hvor du kan dykke, snorkle eller udforske de eventyrlige grotter.

Book din rejse til Giardini di Naxos online nu og drag fordel af Escapeaways store udvalg og gode priser, samt de bedste og billigste flyforbindelser til Sicilien. Book en lejebil sammen med flybillet og hotel - så er det hele omfattet af rejsegarantien.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Giardini di Naxos

Hvad siger gæsterne i Giardini di Naxos?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser