Rejser til Giarre

Uturistet by tæt på seværdighederne

Giarre ligger ved foden af vulkanen Etna på østsiden, lidt tilbagetrukket fra havet midtvejs mellem Catania og Taormina.

Byen er ikke særlig gammel - tre århundreder er ingenting for de fleste italienske byer - men byder alligevel på en interessant historisk centrum, der er knyttet til byens domkirke.

Kort over Giarre

Du kan se placeringen af ferieboliger i byen og få et overblik over dette område på Sicilien ved at klikke på kortet herunder.

Adelige Palæer

Selve domkirkens opførelse påbegyndtes i 1794, og på lidt mere end 20 år nåede man også at konstruere de to firekantede kirketårne, der udsmykker facaden. Langs via Callipoli, hvor selve domkirken ligger, og Corso Italia - disse to veje udgør byens vigtigste vejkryds - findes der prægtige adelige palæer fra 1700- og 1800-tallet.

Sammenvoksede byer

I dag er Giarre tæt knyttet til Riposto, som ligger helt ud til vandet og er kendt som Etnas naturlige havn - man ville faktisk ikke engang lægge mærke til, at der er tale om to forskellige byer, hvis det ikke var for skiltningen, da de næsten har vokset sig sammen med huse og bebyggelse langs vejen. De to byer blev faktisk samlet under én kommune i fascismens tid. Denne hektiske byggeaktivitet er især sket de sidste 50 år og knap så spændende i forhold til de eksisterende huse og palæer.

Få turister

Trods et autentisk bycentrum, kort afstand til mange seværdigheder og et spændende bagland, der går op ad Etnas vulkan, er byen meget lidt præget af turisme, især hvis man undgår at tage hertil i august måned, når mange af byens emigranter vender tilbage på ferie. Men dette betyder ikke mangel på gode spisesteder og ej heller at man befinder sig midt i ørken: i Giarre er der nemlig både togstation og motorvejsafkørsel lige udenfor byen. Du behøver dog ikke bevæge dig uden for byen for at handle. Der er således adskillige supermarkeder og butikker her og i den nærliggende Riposto, som kan dække de fleste behov i ferien.

Gæstfrihed

Ved at bo i Giarre kommer man tæt på Siciliens seværdigheder og sicilianernes gæstfrihed samtidigt med at man slipper for de turistprægede byer, der ellers præger mange byer langs øens østkyst, bl.a. Taormina, Letojanni og Giardini di Naxos.Hoteller og ferielejligheder i Giarre 

Selvom Giarre er en ret uturistet by, er det dog muligt at finde forskellige former for indkvartering her. Bruger du søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser, er det ikke blot nemt at få et overblik over byens ferieboliger. Du får nemlig præsenteret et udvalg af hoteller, ferielejligheder og villaer, som er håndplukket af os. Så ved du, at boligerne er beskrevet med "skandinaviske briller" og skal ikke være nervøs for at der er tale om skønmalerier. Sammen med vores lokale rejsekonsulenter sætter vi en ære i at boligbeskrivelserne er så objektive og retvisende som muligt. 

Kan du ikke finde indlogering, som lever op til alle dine ønsker i Giarre? Så tag eventuelt et kig på nogle af de andre boliger i nærområdet, eller kontakt os. Vi hjælper gerne med tips og råd, så du får sammensat den helt rigtige ferie på Sicilien.

Nærmeste lufthavne og lokal transport

Cantaia Lufthavn ligger bare en god halv times kørsel væk. Denne lufthavn, der også er kendt som Aeroporto di Catania-Fontanarossa, er den mest benyttede på Sicilien med et væld af ruter til det meste af Europa - inklusiv Danmark. Der er som regel derfor gode muligheder for at finde forbindelser hertil med både de store traditionelle flyselskaber som Air France og Lufthansa samt en rækkelavprisflyselskaber som easyJet og Ryanair.

Der er busforbindelser fra lufthavnen ind til Cantaia by, hvorfra der kører tog nordpå langs kysten , som stopper på Giarre-Riposto stationen. Vælger du at leje en bil i Cantaia Lufthavn, kommer du også hurtigt frem, da der er motorvej det meste af vejen. Der er generelt fornuftig offentlig transport rundt til de større byer på Sicilien, men det kræver dog ofte tålmodighed. I de senere år er motorvejsnettet bliver udvidet, hvilket har gjort bilen til det foretrukne transportmiddel for mange af vores rejsende, som ønsker at udforske øen i eget tempo. 

Bestil din ferie i Giarre på Sicilien som en pakkerejse

Du kan godt nøjes med at bestille din feriebolig her hos Escapeaway Rejser, men som skal du alligevel også finde flybilletter og eventuelt en lejebil til ferien, er det nemmere at bestille det hele som en samlet pakkeløsning hos os. Det er desuden ligeså billigt som at sammensætte en rejse selv. Dertil kommer at pakkerejser er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven. Det giver ekstra tryghed. 

Bestil din rejse til Sicilien som en samlet pakke med ophold og fly

Udflugtsmål

Der ligger mange hyggelige småbyer langs kysten, hvor man kan opleve det ægte Sicilien med stemningsfulde små gader og stræder. Du bor dog også ganske tæt ved en af Siciliens mest populære og største seværdigheder, bogstaveligt talt. Vulkanen Etna ligger således kun 5 km væk i fugleflugt. Denne og den omkringliggende nationalpark (Parco dell’Etna) et derfor et oplagt udflugtsmål, når du holder ferie i Giarre. Her venter mange uforglemmelige naturoplevelser, og da du bor lige i "baghaven" hertil, kan du nemt vende tilbage ad flere omgange.  Vil du helt op på vulkanens sider, skal det ske i selskab med en guide. 

Ud over ture på egen hånd kan vi anbefale de udflugter på Sicilien med lokalkendte, certificerede guider, som du finder i udvalget hos vores lokale samarbejdspartnere. Det er en chance for at få de lokale historier, som man ikke finder i de normale guidebøger. 

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Giarre

Hvad siger gæsterne i Giarre?

7,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 34 anmeldelser