Rejser til Gioiosa Marea 

Gioiosa Marea er en smuk by beliggende på den nordlige kyst af Sicilien i Italien. Her kan du nyde en ferie tæt på naturen. Byen tilbyder udsigt over de smukke Æoliske øer, imens Nebrodi-bjergene beskytter byen mod de varmeste vinde fra syd.

Med sin maleriske havn, smukke strande og muligheder for utrolige naturoplevelser, tilbyder Gioiosa Marea et fantastisk udgangspunkt for din ferie. Her befinder du dig midt imellem Messina og Palermo, på Siciliens nordlige kyst, i en kystby, der tilbyder afslappende miljøer på stranden, og skøn atmosfære i byens små gader. 

Seværdigheder og udflugter i Gioiosa Marea

En af hovedattraktionerne i Gioiosa Marea er middelalderslottet, der stolt står på en bakke over byen. Slottet byder på en fantastisk udsigt over den omkringliggende kystlinje, og er et symbol på byens historie. Du bør heller ikke gå glip af en gåtur igennem de smalle, brostensbelagte gader i den gamle bydel, hvor du kan nyde de historiske bygninger og den charmerende atmosfære. 

Når det kommer til aktiviteter under åben hummel har Gioiosa Marea masser at byde på. Du kan, blandt andet, nyde afslappende stunder på de smukke strande i nærheden, og tage en forfriskende dukkert i det krystalklare vand. Du finder også flere muligheder for vandsport, såsom snorkling og dykning, hvor du kan opleve havet under overfladen. 

For naturelskere ligger Nebrodi-bjergene bare en kort køretur væk. Her finder du fantastiske vandreruter og panoramaudsigter over det omkringliggende landskab. Gå heller ikke glip af en tur til Capo Calavá, den klippe der ligger længst mod de Æoliske øer - hvor du både finder utrolige klippeformationer og en fantastisk udsigt over Milazzo og Messina, på den anden side af Capo d'Orlando. Her kan du vandre op langs bjerget, hvis du vil have lidt sved på panden. 

Gastronomi i Gioiosa Marea 

Sicilien er berømt for sin rige madkultur, og Gioiosa Marea er ingen undtagelse. Regionen byder på fantastiske retter, som er værd at prøve. En af dem mest kendte retter er arancini, fritterede riskugler fyldt med kød, ost eller grøntsager. Caponata er en anden lækker ret bestående af marinerede grøntsager, ofte serveret som forret. Trænger du i stedet til søde sager, bør du heller ikke misse de berømte sicilianske cannoli, som er fyldt med ricottaost og pyntet med pistacienødder og chokolade. 

Sicilien har et godt ry for sine kvalitetsvine. I Gioiosa Marea og omegnen finder du flere vingårde, hvor du kan prøve lokale vine og lære mere om vinproduktion. Nogle af de bedste vine fra regionen inkluderer, blandt andet, Nero d'Avola, en rødvin med intens smag, og Malvasia delle Lipari, en sød dessertvin med noter af abrikos og honning. 

Sådan kommer du til Gioiosa Marea 

Vil du rejse til Gioiosa Marea fra Danmark, er der flere forskellige måder at gøre det på. Det nemmeste er at flyve til Palermo eller Catania, som er de to største lufthavne på Siclien. Der findes regelmæssige flyforbindelser til både Palermo og Catania, fra flere forskellige lufthavne i Danmark. 

Når du er landet i lufthavnen, kan du tage videre til Gioiosa Marea med offentlig trafik eller en lejebil. Hvis du lander i Palermo, kan du tage en direkte bus eller et tog fra lufthavnen til Gioiosa Marea. Turen med bus tager cirka tre timer, og med tog tager det cirka fire timer, afhængigt af køreplaner. Lander du i stedet i Catania, kan du tage en bus eller et tog til Messina, og der skifte til en anden bus eller tog til Gioiosa Marea. Turen fra Catania tager cirka tre til fire timer, afhængigt af, hvilket transportmiddel du tager. 

Bemærk venligst, at offentlig transport på Sicilien ikke er det mest pålidelige, og vi anbefaler derfor at du lejer en bil, hvis du vil på ferie til Gioiosa Marea. Så kan du også nemmere komme rundt på øen, og opdage flere skjulte perler i området. 

Hos Escapeaway kan du nøjes med bare at bestille hotel i Gioiosa Marea, eller købe en pakkerejse, som inkluderer både hotel, fly og eventuel lejebil. Pakkerejsen er desuden omfattet af rejsegarantien.

Altså, tilbyder Gioiosa Marea en vidunderlig kombination af kultur, natur, sol, bad og gastronomi. Med sine seværdigheder, aktiviteter, unikke retter og lokale vine, giver byen, og dens omgivelser, en mindeværdig oplevelser for alle dens besøgende. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gioiosa Marea