Grotta del Lauro

Ørnenes rige

Grotta del Lauro ligger over landsbyen Alcara Li Fusi i naturreservatet i Nebrodi-bjergene. Grotten er placeret mellem to bjergvægge og stien, som fører derhen byder på en helt fantastisk udsigt dels over det grønne fra dalene og det blå fra havet i det fjerne. De meget entusiastiske kan ovenikøbet tage turen mod Grotte del Castro, som ligger i samme område.

Turen til grotten

Selvom turen hen til grotten i sig selv egentlig er enkel nok, anbefaler vi alligevel på det kraftigste, at man følges med en guide. Flere steder har nemlig en vanskelig tilgang, som for eksempel indgangen til selve grotten. Ekskursionen starter med en ca. 4 km lang gåtur for foden af bjerget. I starten af ruten er stierne relativt flade, men bliver, jo længere man kommer frem, mere stejle. Undervejs er der naturligvis flere pauser, hvor man får lejlighed til at nyde den smukke udsigt og dejlige stilhed, som naturen tilbyder, dog afbrudt af lyden fra de græssende køer og geder i området. Over stien hæver sig den imponerende bjergvæg i kalksten Rocca Calanna, hvor kongeørnene yngler.

Grotten

For at få adgang til grotten skal man klatre op ad en lille, stejl bakke ved hjælp af et tov. Herefter mødes man inden i grotten af mørke. Når man har udstyret sig med de nødvendige foranstaltninger som hjelm og lygter, er man klar til at fortsætte ind i dybet. I løbet af den næste halvanden time kan man så beundre stalaktitter, stalagmitter og andre klippeformationer, som findes i de forskellige underjordiske rum. Dannelsen af stalaktitterne foregår i dag med en hastighed på ca. 1 cm hvert 14. år. Inde i grotten er der blevet dannet naturlige trappetrin, som man kan benytte sig af, men de kræver lidt årvågenhed.

Anbefalinger

Stien, man kommer tilbage ad, er den samme, som man går ad for at komme hen til grotten. Vi anbefaler, at man udstyrer sig med gode og solide vandrestøvler, en flaske vand (der findes en kilde med frisk drikkevand på ruten) og en kikkert for at se ørnene i deres reder. Endelig vil det være en fordel at have lidt erfaring i bjergvandring.

Når denne fantastiske tur er overstået, bør man unde sig selv et godt måltid mad på et lokalt trattoria. Den lokale guide, som har nøglerne til grotten, taler kun italiensk. Har man imidlertid spørgsmål til turen eller grotten, kan man skrive en mail på engelsk, som da vil blive besvaret på engelsk: patroniti.roberto@tiscali.it.
Yderligere informationer kan fås på hjemmesiden: http://www.videonature.it