Hideaways og boutique-hoteller på Sicilien

Velkommen til Sicilien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Sicilien, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie. Du kan også opleve Sicilien på en af vores spændende rundrejser, hvor du kommer "helt ind under huden" på Middelhavets største ø. Tag til Sicilien i nøjagtig det antale dage du ønsker, du finder flyrejser fra alle lufthavne i Danmark. 

Sådan finder du priser

Indtast afrejselufthavn eller vælg "kun hotel" samt i hvilken periode, du ønsker at rejse til Sicilien. Tryk herefter "søg rejse" og få et overblik med alle ledige hoteller og flyafgange.

Læs mere om hotellerne i nedenstående oversigt, eller benyt søgemaskinen for at se aktuelle priser.

Sicilien – min nye, urgamle kærlighed…

Kan man have så store følelser for et rejsemål, at man ligefrem kan kalde det kærlighed? Et stort og dyrebart ord, men jeg tillader mig at bruge substantivet i denne sammenhæng. Og så var det oveni købet ved første blik - næsten da. Her får en skildring om mit første møde med Middelhavets ukronede ’kongerige’.

Allerede under indflyvningen til Catania i flere kilometers højde var der ikke noget at tage fejl af – tour de Sicilien nærmede sig. For i godt og vel 3.320 meters højde pulserede et kæmpemæssigt fyrtårn, der dominerede udsigten fra flyets vindue. Dette fyrtårn kaldes Etna og virkede både varmblodig og frygtløs. Et fascinerende syn, og jeg var mere end nogensinde klar til at indtage støvlelandets antikke fodbold.

UNESCO har også været et smut forbi

Sicilien er en velbevaret historiebog og uden tvivl en af Middelhavets mest interessante øer. Den virker på en gang original og uspoleret, men samtidig nutidig og multikulturel. Der er ikke noget at sige til, at de gamle grækere og normanske folkeslag har følt sig tiltrukket af Siciliens umiddelbare skønhed. Med placeringen i hjertet af det omkransende Middelhav og en kystlinje på mere end 1000 km, har Sicilien alle dage spillet en betydningsfuld rolle historisk set. Det er derfor ikke unaturligt, at øen kan bryste sig med at være nævnt adskillige gange på UNESCO’s velrenommerede lister over verdensarv. Som minimum bør du helt klart besøge den gamle by i Catania, Agrigentos tempeldal og barokbyen Noto, der hver især gjorde dybt indtryk på mig!

Flydende vulkan-honning, anerkendt vinproduktion og velskænket espresso

Jeg har en tilståelse: Inden mit første møde med Sicilien havde jeg ikke haft mulighed for at studere det ukronede kongerige. En smule respektløst må jeg ærligt erkende, men jeg forsikrer at denne respektløshed hurtigt blev erstattet med den pureste ærbødighed. For der går nemlig højst er par timer efter ankomsten, inden jeg går i fodsporene på de gamle grækere og overgiver mig til Siciliens åbne arme.

Det kan virke som om, at nogen har kastet tryllestøv hen over det sicilianske landskab, der på forunderlig vis veksler mellem frodige bjergområder, kridhvide sandstrande og flade plateauer af lava-aske, der af og til afbrydes af olivenlunde, frugtplantager, vinmarker og havudsigt, så langt øjet rækker.   

En af de største oplevelser er og bliver den kegleformede vulkan, Etna. Den troner som en majestæt selv på lang afstand. Du er aldrig i tvivl om, at der stadig er liv i det urgamle krater, for et fint røgslør på toppen afslører dens evige aktivitet. Som en lille souvenir købte jeg lidt vulkansk honning med hjem til familien, der efter sigende skulle være yderst velsmagende.

Apropos ’velsmagende’… Glæd dig til et middelhavskøkken, der sætter en ære i at kokkerere med friske råvarer. Måske er det den rene indbildning, men mad smager nu engang bedre, når ingredienserne stammer fra lokalområdet. Som prikken over det berømte I, så er menukortets priser oftest i den attraktive ende, hvis man vel at bemærke sætter sig til bords, hvor de lokale selv spiser. Mit tip: Afslut middagen med en tiramisu fatto in casa efterfulgt af en italiensk espresso!

Kan du li’ chokolade?

Jo mere man bevæger sig rundt på øen, des tættere kommer man ind på livet af Sicilien og dens imødekommende befolkning. Øen gemmer på så mange seværdige guldkorn, der normalt ikke får den store spalteplads i rejsemagasinerne.

Jeg faldt for eksempel pladask for chokoladebyen, Modica, der med sine stolte, gamle traditioner fremstiller den fineste chokolade i alverdens smagsvarianter, Cioccolato Modicano. Mit tip: Besøg familien Bonajuto i deres butik anno 1880, men gør det kun, hvis du kan modstå fristelser, for det bliver en lang løbetur, hvis du skal ”nulstilles” efter en chokoladesmagning.

Kom nu af sted…

Kort sagt, Sicilien har alt! Hvis du synes, det lyder lidt klichéagtigt, så er det muligvis fordi, at du endnu har et besøg til gode. I hvert fald har jeg bare tilbage at sige: Sicilien, jeg kommer snart og besøger dig igen!

Rigtig god ferie på Sicilien, hilsen Marie!

Hideaways på Sicilien

 • Gæstebedømmelser 9,1
  Ragusa
  5 hoteller
  Ragusa er en af Siciliens berømte barokbyer. Den er opdelt i et øvre og nedre område, som et resultat af det store jordskælv i 1693. Begge dele har meget at byde på, men især den nedre, ældste bydel, Ragusa Ibla, er kendt for sine mange arkitektoniske ... perler. Læs mere
 • Ispica
  3 hoteller
  Ispica ligger lidt tilbagetrukket fra Siciliens sydkyst og er den mindst kendte af barokbyerne. Du slipper derfor her for den værste turiststrøm, samtidig med at du har både strand og talrige spændende seværdigheder indenfor kort køreafstand.
 • Gæstebedømmelser 8,2
  San Vito Lo Capo
  3 hoteller
  San Vito Lo Capo har en flot beliggenhed ved det turkisblå hav for foden af en høj klippe. Sandstranden her er meget børnevenlig og ideel til en afslappende badeferie med familien. Trænger I til en pause fra strandlivet, er der dog også mange udflugtsmål.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Taormina
  3 hoteller
  Drømmer du om at leve La Dolce Vita på Sicilien? Så er der flere grunde til at besøge Taormina på din næste ferie til Sicilien. Byen byder på en majestætisk udsigt over havet og byder på et indbydende centrum hvor der er liv og glade dage.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Agrigento
  2 hoteller
  Agrigento er et godt eksempel på, at man ikke skal "skue hunden på hårene." På overfladen fremstår Agrigento således moderne og lidt anonym, men byen og området gemmer faktisk på en spændende fortid. Det kan du blandt andet opleve i den nærliggende ... tempeldal. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,8
  Giarre
  2 hoteller
  Trods for det hyggelige bycentrum, den korte afstand til mange seværdigheder og et spændende bagland, der strækker sig op ad Etnas vulkan, er Giarre meget lidt præget af turisme. Her bor du lidt på afstand af de turistprægede byer, men kan komme ... nemt omkring. Læs mere