Hoteller på Sicilien

Hos Escapeaway prøver vi at give dig en unik rejse-oplevelse, som du ikke kan finde andre steder. Derfor har vi rejst Sicilien tyndt og håndplukket en række hoteller til særdeles konkurrencedygtige priser. Inden disse hoteller på Sicilien overhovedet kommer så langt, at de optræder i vores program, har de været igennem en grundig, personlig udvælgelse.

For at et hotel på Sicilien kan kategoriseres som et hideaway skal det blandt andet have en pool, gode fællesarealer, og et forholdsvis lille antal værelser (kun undtagelsesvist mere end 50 stk. - som oftest langt under), som bevarer stedets særlige atmosfære. Vi går også meget op i, at de besidder en vis portion charme og autenticitet -og gerne nogle attraktive omgivelser. Vi er altid på udkig efter hoteller med en god historie og en lidt skæv og personlig vinkel, og er derfor glade for familieejede hoteller, der ofte har en mere afslappet og personlig stemning end et mainstream-hotel. Med andre ord skal der være noget ekstra, der rækker ud over et almindeligt standardhotel, før vi bliver interesserede, og før vi inddrager hotellet i vores program som et hideaway. Dette gælder naturligvis også vores hoteller på Sicilien.

Alle vores hoteller kan bookes online til konkurrencedygtige priser!

Du kan bestille en pakkerejse til Sicilien, hvor der indgår flyrejse, feriebolig og lejebil, eller hvis du selv vil arrangere transporten til Sicilien, kan du nøjes med at bestille ophold. Læs mere om de udvalgte hoteller i nedenstående oversigt eller om alle rejser til Sicilien.

Hvis du ikke finder en rejse eller et hotel på Sicilien, der opfylder dit ønske, fremsender vi gerne et uforpligtende tilbud på en skræddersyet rejse.

Kort information om Sicilien

Sicilien er i sig selv en slags hideaway; afsondret, fjerntliggende, for mange ukendt, idet øen er placeret langt væk fra Italiens centrum, såvel som det europæiske centrum, i både geografisk, politisk og historisk henseende. Dette gør Sicilien til et oplagt sted at søge efter ægte hideaways, og vi er ikke blevet skuffet: Vi har således fundet en række steder, som på enestående måde lever op til selve ånden i begrebet hideaway!

Men selvom øen idag er perifert placeret i forhold til det moderne Europa, så var Sicilien faktisk engang centrum for adskillige af fortidens mest driftige og frembrusende kulturer, når de skulle ekspandere eller skabe nye handelsmuligheder, hvilket naturligvis skyldes selvsamme geografiske placering, som idag har anbragt øen langt væk fra Italiens og Europas epicenter.

På den tid blev øen befolket, erobret, besøgt og forladt igen af fønikere, persere, berbere, normannere, grækere, romere, vandaler, østgotere, spaniere m.fl. Og alle disse folkeslag har sat deres aftryk på øen i større eller mindre grad, og bidraget til den kulturelle, gastronomiske og historiske mangfoldighed, som er blevet et vartegn for den smukke ø mod syd.

Foruden denne spændende historiske og kulturelle mangfoldighed, som ikke finder sit lige andre steder i Italien, er øen i besiddelse af en storslået natur med ideelle muligheder for en ferie tæt ved havet, men også for aktiv ferie, hvor vandreskoene er spændt på, bilrundrejser rundt til øens mange seværdigheder, eller en afslappende dase-ferie med udgangspunkt i dit udvalgte hideaway.

Engang var der ikke bare skove, men også visse eksotiske dyrearter (såsom elefanter) på øen, men siden romersk tid er skovene blevet ryddet og landet opdyrket - og de mest eksotiske dyrearter er også forsvundet. Øen er dog stadig - i sagens natur - umådelig rig på kyststrækninger med fantastiske strande og laguner, foruden øens smukke bjerge, vidtstrakte bakkelandskaber og dyrkede marker. Og så besidder øen sine berømte aktive vulkaner - herunder Europas største aktive vulkan, Etna.

Find inspiration til din rejse til Sicilien på vores rejse-inspirationsblog, og læs blandt andet om Siciliens kystlinje og strande.

Mad og drikke

Ét af Siciliens absolutte højdepunkter er maden. Nu er maden i Italien generelt et højdepunkt, når man er på rejse i landet, men på det går ihvertfald an at sige, at det ikke bliver værre, når man når til Sicilien; snarere tværtimod. Det er ikke for ingenting, at mange italienere kalder Sicilien for "Guds køkken". Her finder du nogle af Italiens mest traditionelle og velsmagende fiskeretter, der naturligvis er baseret på de fisk, som fanges i farvandene omkring øen, f.eks. tun, sværdfisk, havbars og sardiner. Men øen er også kendt for sine søde desserter, såsom is og kager. Et lille kuriosum for os danskere er, at det var normannerne (som kom fra Normandiet i Frankrig, men oprindeligt stammede fra bl.a. Danmark), der - sammen med de senere hohenstaufere - indgød øens beboere en forkærlighed for kødretter, såsom kalkun, gås, og lam.

 Læs her spændende indlæg på vores rejseinspirations-blog om Siciliens mad og drikke

>> Læs mere om hoteller

Kort over Sicilien

Populære hoteller på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Castelbuono
8,8
Meget godt
390 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 123 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Marina di Ragusa
9,4
Fabelagtigt
161 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 119 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Syditalien, Sicilien, Messina
9,0
Fabelagtigt
291 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 110 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi