Rejser til Isola delle Femmine

Kvindernes ø - ferie tæt ved Palermo

Hvis du ønsker en ferie ved havet, italiensk feriestemning, nærhed til shopping i Palermo samt uafhængighed af billeje, kan vi varmt anbefale Isola delle Femmine.

Isola delle Femmine er en mindre by som ligger knap 15 km fra Palermo. Hertil valfarter mange palermitanere i weekenden for at tage sig en dukkert og nyde solen fra den dejlige sandstrand. Her er også mange aktivitetsmuligheder knyttet til vandet såsom surfing og dykning.

Byen som deler navn med den lille nærliggende ø, er udover badestranden kendt for et nærliggende naturreservat og de to tårne fra det 15. århundrede. Sola delle Femmine har desuden en smuk kirke fra 1850, som er rigt udsmykket med freskomalerier og skulpturer.

Fra Isola delle Femmine er det meget nemt at komme til Palermo, da der er togforbindelse mellem de to byer. Turen tager cirka 30 minutter. I sommerperioden kører der desuden ofte busser mellem Isola delle Femmine og Palermo.

Kort over Isola delle Femmine

Klik på kortet herunder for en oversigt over hoteller og andre ferieboliger i byen samt information om afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede ferielejligheder, villaer og hoteller på Sicilien. 

Du skal blot indtaste Isola delle Femmine og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 
 
Drømmer du om en ferie i ægte landlig idyl? For eksempel på en gård med aktiv vinproduktion? Så bør du også overveje muligheden for at holde ferie på et agriturismo på Sicilien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Palermo Lufthavn - officelt Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino (lufthavnskode PMO) - ganske nær Isola delle Femmine. Denne lufthavn har forbindelser til flere af de store knudepunkter i Italien og resten af Europa. Der er derfor normalt gode muligheder for at flyve til  Palermo Lufthavn fra Danmark med en enkelt mellemlanding undervejs.

Der er togforbindelse fra Palermo til  Isola delle Femmine, som sammen med busforbindelserne i sommersæsonen gør, at du ikke behøver en bil for at holde ferie her. Vil du gerne bruge noget af ferien på at tage på udflugter til nogle af de mange interessante historiske seværdigheder og smukke naturområder rundt om på Sicilien, kan det dog være en fordel at leje en bil.

Restauranter og indkøbsmuligheder

I selve Isola delle Femmine by finder man flere indkøbsmuligheder såsom supermarkeder, fiskehandler, slagter og flere grønthandlere. Ikke langt fra Isola delle Femmine finder man samtidig landsbyen Capaci, hvis torv om sommeren forvandles til et stemningsfuldt mødepunkt for byens beboere. I Capaci finder man også flere butikker, virkelig gode isforretninger og meget mere.

Udflugter

Man kan få langt tid til at gå i Palermos gader med blot at betragte den store variation i arkitektur, som vidner om byens brogede historie. Dertil kommer spændende attraktioner som den lidt makabre mumiekælder, der måske nok umiddelbart kan virke lidt anstødelig for os skandinaver, men som er et unikt indblik i kulturen på Sicilien.

Fornemmelsen af at befinde sig i et meget fremmed land, kan du også opleve på det centrale fødevaremarked i Palermo, La Vucciria, hvor stemningen minder om det rigtige Arabien.

Lokale links

Du finder byens officielle hjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Isola delle Femmine