Rejser til Ispica

Fri for storturismen og tæt til skønne strande

Ispica ligger på toppen af en bakke og falder helt ind i naturens gyldne farver som i samspil med solen får den helt karakteristiske sicilianske charme.

Byen ligger lidt tilbagetrukket fra Siciliens sydkyst - ca. 7 km fra stranden ved Pozzallo. Det er den mindst kendte af alle barokbyerne - bl.a. Modica, Noto, Ragusa, Scicli og Siracusa - der ligger i den sydøstlige hjørne af Sicilien og nok også den, der besøges af færrest turister.

Barokke bygninger- godt gemt

Efter jordskælvet i 1693 blev byen genopbygget på det flade område uden for Cava d'Ispica, og det gamle centrum blev aldrig helt forladt, som det ellers er sket i fx Noto. Ispicas mest værdige barokke bygninger - bl.a. kirkerne Santa Maria Maggiore, Annunziata og San Bartolomeo - ligger godt gemt i byen, som har set kaotiske og ikke særlige kønne byggeprojekter i den sidste halvdel af 1900-tallet.

I dag har byen ca. 15.000 indbyggere, der for størstedelens vedkommende lever af det lokale landbrug. Turismen er endnu et lille fænomen, og man slipper her for de mange turistbusser, som man ellers præger gadebilledet i Noto og Siracusa i visse perioder. Byens helgen fejres den første søndag efter d. 16. juli, hvor en procession går gennem byens gader.

Udforsk byen, maden, strandene længere nede og snyd ikke dig selv for at smage på lokale sicilianske kager.

Kort over Ispica

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Selvom Ispica er lidt overset som feriemål i forhold til de andre mere kendte barokbyer, findes der forskellige former for ferieboliger i og omkring byen. Brug søgemaskinen overfor til at få et hurtigt overblik over mulighederne. 

Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en rummelig villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. De nærmeste lufthavne fra Ispica er Comiso Lufthavn  og Catania Lufthavn. Disse betjenes af en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet og Vueling med ruter til mange europæiske lufthavne. Normalt er der derfor gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Der kører tog fra Ispica mod Siracusa og Modica.  Derudover er der forskellige busforbindelser, og sidst men ikke ligger Ispica på hovedvej 115, som forbinder Trapani og Siracusa. Har du en bil til rådighed i ferien, er det derfor nemt at komme omkring til øens seværdigheder. Billeje på Sicilien er billigere end vi er vant til fra Danmark.

Restauranter og shopping

I selve byen finder du en halv snes spisesteder med alt fra gode restauranter til siciliansk fastfood i form af pizza og pasta. 

Du kan desuden få dækket de fleste daglige fornødenheder og indkøb i en håndfuld mindre supermarkeder. 

Udflugter fra Ispica

Udover barokbygningerne er den nærliggende arkæologisk park, Cava d'Ispica, Ispica's mest kendte seværdighed. Med 13 km er det den længste af de mange cava, som præger Iblei-bjergene. Hvor byen lå engang, har man lavet en arkæologisk park, hvor man finder spor og ruiner fra forhistorisk tid til 1800-tallet.

Når du holder ferie her på det sydligste Sicilien, er det også næsten et must at tage på udflugter til en eller flere af de mere berømte barokbyer som Modica, Noto, Ragusa, Scicli eller Siracusa. Selv hvis du ikke går meget op i historie, er det en uforglemmelig oplevelse at gå en tur rundt i de charmerende smalle gader og på egen krop fornemme den særlige stemning, der hersker her og på de hyggelige torve og pladser. 

Lokale Links

Du kan finde mere information om den arkæologiske park på den officielle hjemmeside her

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ispica