Kulturrejser til Sicilien

Siciliens kulturhistorie er rig på betydningsfulde og storslåede begivenheder, og den rækker mange tusinde år tilbage i tiden. I dag kan du overalt finde spor efter de mange forskellige kulturer og civilisationer, der i tidernes løb har gjort sig gældende på øen.

På Sicilien kommer kulturen som andre steder til udtryk gennem bygningsværker, kunst og musik. Men på Sicilien har kulturen ud over dette også fundet sig en særlig kraftig udtryksform i maden. Siciliens madkultur er enestående i verden. Og den mad, man kan købe direkte på gaden til næsten ingen penge, er simpelthen i en klasse for sig. Den gode mad skyldes ikke mindst en gammel bondekultur, som altid har formået at frembringe råvarer af høj kvalitet.

En kulturferie på Sicilien giver også mulighed for at se relativt velbevarede ruiner - i form af blandt andet templer og gravsteder - fra den romerske periode. Også hovedstaden Palermo kan byde på kulturskatte fra øens forskellige epoker.

>> Se hvordan du kan rejse til Sicilien med Escapeaway

Sicilien er fuld af spændende seværdigheder, som fint kan kombineres med ét ophold på af vores udvalgte hoteller på Sicilien, og som nemt kan nås på én eller flere dagsudflugter. Her er et par af de seværdigheder, jeg vil anbefale dig at opleve, når du er på Sicilien.

Etna

Den 3329 meter høje vulkan - der er Europas højeste aktive vulkan og det højeste bjerg i Italien syd for Alperne - er én af verdens mest kendte vulkaner og blev i 2013 tilføjet UNESCO´s liste over verdensarv.

Etna, der ligger på den østlige del af øen tæt på byerne Messina og Catania, er én af de mest aktive vulkaner i verden og har haft adskillige voldsomme udbrud i historiens løb, hvoraf det største i nyere tid var i 1669, hvor hele ti landsbyer blev ødelagt og fyldte Catanias havn. På trods af de mange udbrud gennem historien er der dog kun registreret sikre 77 dødsfald forårsaget af Etnas lavastrømme.

Den mest benyttede adgang til vulkanen er Sapienza Refuge, der både har parkeringsplads, hotel, barer og er startpunkt for kabelbanen, der fører op til 2500 meters højde.

Valle dei Templi

Valle dei Templi, der blev udnævnt til verdensarv af UNESCO i 1997, er én af Siciliens mest kendte seværdigheder og et nationalt, kulturelt monument i Italien. Det arkæologiske område rummer resterne af 7 templer i dorisk stil og er ét af de fineste eksempler på Magna Graecias arktitektur og kunst.

En stor del af templerne i Valle dei Templi, der ligger uden for byen Agrigento på den sydlige del af øen (som kommer af det græske navn Akragas), blev udgravet og restaureret af den italienske arkæolog, forfatter og arkitekt Domenico Antonio Lo Faso Pietrasanta, som var hertug i Serradifalco fra 1809 til 1812.

Necropoli di Pantalica

Necropoli di Pantalica, der blev udnævnt til verdensarv af UNESCO i 2005, er et klippefyldt område i ca. 400 meters højde, der rummer omkring 4000 grave indhugget i klipperne mellem floderne Anapo og Cavagrande, ca. 23 kilometer i nordvestlig retning fra byen Siracusa.

Området har været beboet fra ca. siden det 13. århundrede til det 7. århundrede f.Kr., hvor folk fra kysterne flyttede op i gravene efter at være blevet fortrængt af udefrakommende grupper.

I forlængelse af området er der et natur-reservatet, Riserva Naturale Orientata Pantalica, med en stor rigdom af lokal fauna og flora, samt naturlige grotter.

De Æoliske Øer

De Æoliske øer, der også kaldes de Lipariske Øer, er en gruppe af syv øer med vulkansk oprindelse, der ligger i det Tyrrenske Hav, ud for Siciliens nordkyst.

De smukke øer, der kom på UNESCO´s verdensarvsliste i år 2000, blev koloniseret af grækerne i 580 f. Kr. og blev i den forbindelse opkaldt efter den græske gud Aiolos; guden for alle vinde. På grund af den store mængde af den vulkanske bjergart obsidian blev øerne et driftigt og populært handelssted i Middelhavet, allerede inden Romerriget blev grundlagt.

Foruden sine fantastiske landskaber og sit indtagende klima har øerne i dag omkring 15.000 indbyggere, der hovedsageligt bor på øen Lipari med omkring 11.000 indbyggere.

>> Læs mere om kulturrejser

Kort over Sicilien

Populære hoteller på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Menfi
9,3
Fabelagtigt
146 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 83 km
  • Nærmeste strand: ca. 9 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Castelbuono
8,7
Meget godt
384 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 123 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
8,6
Meget godt
1989 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)