Rejser til Lido di Noto

Nyd badeferie i middelhavs atmosfære

Lido di Noto er en lille ferieby med kun nogle få hundrede indbyggere. Der findes en flot sandstrand med typisk middelhavs atmosfære.

Feriebyen blev grundlagt så sent som 1928 og lever primært af turisme. Selve Noto Marina skal dog ikke forveksles med Noto som er en meget smuk og charmerende by.

Lido di Noto er er udmærket udgangspunkt for dem, som vil kombinere badeferie med udflugter til hyggelige og interessante steder som for eksempel Siracusa eller barokbyerne Ragusa, Modica og Scicli.

Kort over Lido di Noto

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Lido di Noto? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den populære ferieby. 

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Du kan dernæst booke din feriebolig på Sicilien direkte her på siden.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, er Catania Lufthavn den nærmeste til Trabia. Lufthavnen har mange forbindelser til det øvrige Europa og er da også den mest benyttede. På modsatte side af øen er Palermo Lufthavn også en mulighed, omend der er noget længere til denne.

Mange af vores rejsende vælger forståeligt nok at bestille billeje hjemmefra med afhentning i lufthavnen. En bil gør det i de fleste tilfælde det nemmere at komme omkring til regionens seværdigheder, og når der for eksempel skal handles ind. 

Mere information om billeje i Catania Lufthavn

De færreste vælger at køre hele vejen fra Danmark til Sicilien på grund af afstanden. Vælger du alligevel at tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med over til øen fra Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og shopping

Særligt nede langs kystvejen ligger der adskillige spisesteder i Lido di Noto. Ligeledes skal man blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i for eksempel selve Noto og andre nabobyer.

Det er ligeledes i de nærliggende byer, du finder supermarkeder med alt du har brug for i løbet af ferien. Også hvis du vil tilberede egne måltider. For oplevelsens skyld kan det dog anbefales at besøge lokale markeder i området, hvor du udover gode råvarer også får en chancen for at opleve det sicilianske hverdagsliv.

Udflugter fra Lido di Noto

Kan du løsrive dig fra den dejlige sandstrand, er  Lido di Noto et fint udgangspunkt for at drage på eventyr på især den sydlige del af Sicilien. Feriebyen ligger dog godt placeret med kort afstand til motorvejen, der giver hurtig forbindelse til hele øen.

Der er få kilometer ind i landet til barokbyen Noto, som bestemt er et besøg værd. Her findes blandt andet et større udvalg af restauranter og butikker.

Læs mere om Siciliens barokbyer

Har du en lejebil og lyst til at opleve noget af Siciliens smukke natur, bør du også køre en tur til den imponerende kløft Cavagrande del Cassibile.  Kløften er udpeget som naturreservat, men du kan køre næsten helt op til kanten, hvorfra der udgår vandrestier. Husk fornuftigt fodtøj. Nede i bunden af kløften er det muligt at tage en dukkert for at køle lidt af.

Ønsker du at udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt og certificeret guide, kan du med fordel vælge at booke dine udflugter på Sicilien online hjemmefra.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Lido di Noto