Rejser til Madonie Naturreservat

Bjerge, middelalderlandbyer og unik natur

Syd for den charmerende ferieby Cefalù ligger det frodige naturreservat Parco delle Madonie, der har taget sit navn efter bjergmassivet Le Madonie.

Trænger du til afveksling fra strandlivet, er det oplagt at drage op i bjergene for at nyde de flotte landskaber og den fredelige natur i det 400 km2 store naturreservat. Er du på Sicilien i foråret, har du her chance for at nyde det spektakulære syn af bjergskråninger dækket af vilde blomster, men man om vinteren kan spænde skiene på og bruge en dag på pisterne i området. 

Naturreservatet, som blev oprettet i 1989, rummer også et levende samfund med charmerende middelalderlandsbyer som Castelbuono, Petralia Soprana og Gibilmanna, hvilket betyder, at du kan slutte en aktiv, oplevelsesrig dag med et måltid på en god restaurant.

Kort over Madonie Naturreservatet

Klik på kortet herunder for at få et overblik over områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.

Rigt plante- og dyreliv

Her er terrænet klippe- og bjergrigt med mange spændende planter og træer – området rummer faktisk mere end halvdelen af alle de plantearter der findes i Italien! Det er blandt andet også her i området, at man kan finde nogle af de sidste sjældne eksemplarer af ædelgranen Abies Nebrodensis.

Også dyrelivet er rigt med bl.a. skildpadder, ræve, slanger (!), sommerfugle - ja, sågar nældens takvinge som vi kender herhjemme fra - og mange andre.

Vandreture og picnic

For de der holder af at vandre i naturskønne omgivelser er der rig mulighed herfor. Reservatet har indtil flere stier og ruter man kan vælge imellem, så her er noget både for øvede trekkere og de der bare ønsker at spadsere lidt omkring.

Særlig midt på sommeren er det også populært at pakke en picnic-kurv og tage en tur ind til det centralt beliggende Piano Zucchi. Her etablerede myndighederne for få år siden Area Attrezzata Piano Zucchi, der er et område med talrige borde-bænke, grill-steder og andre faciliteter til en picnic - alt sammen til fri afbenyttelse.

Der er ikke kun i Madonie, at der findes offentlige picnic-områder, omend disse hører til blandt de bedste.

Pilgrimsmål

Der ligger flere interessante klostre, kirker og andre helligdommei i Madonie området. Heriblandt må Santuario Madonna dell'Alto fra det 13. århundrede på den sydlige kant af naturreservatet fremhæves. Det betår af  en lillle kirke, et sakristi og er desuden udstyret med værelser til at rumme pilgrimme.

Beliggende på en af de højeste tinder i Madonie er dette således en populær attraktion for pilgrimme. De kommer hertil flere gange årligt fra de nærliggende byer. Udover det religiøse aspekt er de fantastiske udsigter en anden grund til at tage på en tur herop. Den anstregede vandretur op i højen belønnes således med et vue ud over store dele af Sicilien.

Lokale produkter

Der er indtil flere spisesteder rundt omkring i byerne der ligger i reservatet, hvor man kan smage de gode retter med lokale produkter som pasta, brød, olivenolie, de berømte svampe fra området, oste og naturligvis kan man også smage områdets egen vin.

Transport

Kommer man i bil fra Palermo på motorvejen A19 mellem Palermo og Catania vælger man afkørslen: Buonfornello. Scillato. Tremonzelli. Man kan også ankomme i bus – se mere herom via linket allernederst. Fra Messina kommer man ad motorvejen A20 mellem Messina og Palermo og vælger afkørslen Castelbuono.

For mere information om parken, klik da videre på linket her (desværre p.t. kun på italiensk): www.parcodellemadonie.it

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Madonie Naturreservat