Rejser til Malfa

Malfa ligger på midt på nordkysten af Salina, en af De Æoliske øer lige nord for Sicilien. Denne landsby med omkring 850 indbyggere er kendt for sin produktion og eksport af kapers, oliven, figner samt ikke mindst den søde hvidvin Malvasia. Byens huse ligger spredt på den grønne skråning ned mod havet, så flere steder kan du nyde en flot udsigt over havet.

Lige neden for byen finder du en meget speciel strand, Spiaggia dello Scario, bestående af store, afrundede klippesten. Her er det nødvendigt at leje en luftmadras eller liggestol for at finde sig til rette i solen. Det azurblå vand er krystalklart og indbyder på stille dage til forfriskende dukkerter eller snorkling. Et par badesko vil være en fordel og vær opmærksom på, at det hurtigt bliver dybt.

Selvom Salina er den næststørste af øerne i øgruppen, er det en lille ø med blot omkring faste 2.300 øboere i alt. De er fordelt på de tre byer Santa Marina, Leni og altså Malfa, som er det mest populære rejsemål på øen. Denne status mærker man dog ikke meget til i Malfa, der har en meget afslappet landsbyatmosfære. Perfekt, hvis formålet med din rejse er at komme væk fra en travl hverdag derhjemme.

Centrum for byens liv er normalt pladsen foran kirken, hvor der jævnligt er markeder eller andre arrangementer. Selv på dage, hvor der ikke er noget på programmet, er det et dejligt sted at bruge en stund. Her er bænke og et par caféer med udendørsservering. Her holder de lokale guidefirmaer også til med små stande, hvor du kan booke ture på øen. Både nede ved stranden og et par andre steder i den lille by finder du ligeledes hyggelige spisesteder. Her er nogle enkelte småbutikker med lokale delikatesser og et af øens få supermarkeder, som er ganske velassorteret, omend priserne ligger i den lidt høje ende.

Udsigt til vulkaner

På rejsen til Malfa vil du kunne bruge lang tid på blot at nyde den tilbagelænede stemning i byen og nede på den lille stenstrand. Men du får sikkert også lyst til at se dig lidt mere omkring. Med bus, en lejet bil eller på scooter kan du nemt nå rundt til de fleste dele af øen på under en halv times kørsel.

Det kan for eksempel en flot tur at køre langs kysten forbi havnebyen Santa Marina ned til den lille fisker Lingua på øens sydøstlige spids. Eller du kan køre ind på øen for at besøge små vingårde eller udforske vandrestier, der fører dig op til spektakulære udsigtspunkter, hvor du kan nyde øens to store inaktive vulkaner, Monte Porri og Monta Fossa delle Felci, i deres fulde pragt. Fortsætter du tværs over øen, kan du ved den lille fiskerby Rinella tage en slapper på øens eneste (mørke) sandstrand.

Man kan rejse til Malfa fra både det italienske fastland og Sicilien. Hvis du for eksempel også vil opleve Middelhavets største ø, er det derfor oplagt at kombinere det med opholdet på Salina. Du kan nemt tjekke vores udvalg af hoteller med gode anmeldelser på begge øer i søgemaskinen her på siden.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Malfa