Rejser til Marettimo

Marettimo er sammen med bl.a Favignana en af De Ægadiske Øer vest for Sicilien. Her kan du opleve en eksotisk ø med krystalklart vand og smuk natur. Book din rejse til Marettimo med Escapeaway i dag!

Ud fra Siciliens vestkyst ligger De Ægadiske Øer. Den vestligste af øer i denne lille øgruppe er Marettimo, som er et ægte hideaway. Øen som blot er 12 kvadratkilometer stor, er således stadig uberørt af masseturisme og derfor det perfekte rejsemål for par og andre, som drømmer om en ferie i fredelige ø-idyl. Dagene kan bruges på at bade eller snorkle ved øens smukke kyst i det krystalklare hav eller på at udforske øen ad de mange vandrestier.

Nede i den ene af byens to havne (Porto Vecchio) kan du stadig se talrige små, traditionelle fiskerbåde ligge og vugge eller trukket op på sandet. Selvom menuerne på restauranterne domineres af lækre fiskeretter, er fiskeriets betydning for øens økonomi dog blevet betydeligt mindre de senere år. I dag supplerer nogle af fiskerne deres indkomst med at sejle besøgende rundt langs øens kyst, der har utallige imponerende grotter. Undervejs stoppes der som regel ved flere gode badesteder, så husk badetøj og eventuelt snorkel!

Tilsvarende er der de senere år blevet et bedre udvalg af ferieboliger på Marettimo, men dog ingen store hoteller, så det føles endnu ikke turistet. Selv i højsæsonen hersker her således en mere tilbagelænet atmosfære sammenlignet med de to andre øer i øgruppen, Favignana og Levanzo. Måske fordi disse ligger en halv times sejlads nærmere Sicilien. 

Velkommen til Sicilien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Marettimo og andre rejsemål i Italien hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

>> Læs også om rejser til Favignana her

Afslappet øliv på italiensk

Har du ikke noget imod at tage den cirka tre time lange færgetur hertil fra Trapani, venter der dig en unik ferieoplevelse på Marettimo. Der er hurtigere både, der tager maksimalt ca. 70 minutter. Den lille klippeø kan måske nok ikke byde på brede sandstrande, men til gengæld finder du her et mere autentisk ø-liv end på mange af de andre tilsvarende ø-rejsemål i middelhavet. En vis vækst i turismen de senere år betyder, at der er et godt udvalg af spisesteder og barer i byen Marettimo, så her er også liv efter solnedgang. Dette er dog stadig en ø, der fortrinsvis henvender sig til dig, der ønsker at komme helt ned i tempo og værdsætter lokal kolorit fremfor moderne forlystelser. 

Ved første øjekast, når man rejser til Marettimo og ankommer med færgen til havnen, kan man næsten komme i tvivl om de lyse, firkantede bygninger med deres blå skodder er italienske. Øen ligger da faktisk også tættere på det tunesiske fastland end det italienske. Men lige så snart du bevæger dig op i de smalle gader, vil de små katolske helligdomme på gadehjørnerne og de lokales hilsen fjerne enhver tvivl.

Ideel til vandreture og dykning

Marettimo er så godt som bilfri og er derfor et perfekt rejsemål, hvis du holder af at udforske dine omgivelser til fods. Fra byen går der velafmærkede stier ud i snart sagt alle retninger, så du ikke skal gå ret længe før du er omgivet af skøn og uspoleret natur. Nyd duften af den for middelhavet så karakteristiske makivegetation og fyrreskovene. Undervejs kan du holde pauser ved nogle af de mange udsigtspunkter og nyde vuet over kysten.

På lidt over en times tid kan du for eksempel gå op til Castello di Punta Troia på øens nordøstlige hjørne. Den spanske fæstning fra det 17. århundrede, som er bygget på resterne af et endnu ældre, arabisk vagttårn, er fornylig blevet renoveret og er med god grund et af øens mest populære udflugtsmål. Et andet er øens højeste punkt, Monte Falcone (686 meter). Dine anstregelser for at nå derop belønnes med en fantastisk 360 grader udsigt over hele øen og havet.

Det er ikke kun på land, at naturen er uspoleret. Det krystalklare hav omkring Marettimo er ligeledes kendt for at rumme et rigt liv, som indbyder til snorkling og dykkerture. Der er da også adskillige dykkerfirmaer på øen, som tilbyder både undervisning og guidede ture til de bedste steder.

Book din rejse til Marettimo med Escapeaway

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Marettimo med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

Fra marts til midten af ??juni og fra midten af ??september til slutningen af ??december forlader bådene Trapani til Marettimo kl 08:20, 12:25, 15:10 og 17:30. Med retur kl 06:20, 09:45, 14:00 og 16:30. Fra midten af ??juni til midten af ??september forlader bådene Trapani til Marettimo kl 08:20, 09:20, 12:25, 15:10, 16:30, 17:30 og 19:00. Med retur kl 06:20, 09:45, 10:55, 14: 00,16: 30 og 19:00. Med forbehold for muligt ændringer i køreplanen. Turen tager 1 time og 15 minutter ad vej.

Fra lufthavnen i Palermo tager det cirka en time at komme til Trapani. Der er busser, autobus di linea Segesta, cirka hver anden time og til en forholdsvis lav pris. Eller du bestiller en overførsel via dit reserverede hotel. Hvis du lander i Trapani, kan du nemt tage en bus ned til havnen. Også her kan du booke overførsler via dit reserverede hotel.

>> Læs også om rejser til De Æoliske Øer
>> Læs også om pakkerejser til Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Marettimo