Rejser til Marina di Modica

Marina di Modica ligger helt ud til det glitrende hav på det sydligste Sicilien omkring 20 kilometer fra barokbyen Modica. Bugtens fine, næsten 1 kilometer lange sandstrand er ideel til en afslappende badeferie med hele familien. Der er nogle enkelte strandbarer, som har opstillet liggestole og parasoller, men du kan også sagtens blot finde din egen plet i det bløde sand med et håndklæde.

Badeby med noget for alle

Langs hovedgaden, Corso Mediterraneo, som fører ned til stranden, finder du en stribe gode spisesteder, barer og lidt butiksliv. Næsten uanset hvor i byen du bor, er stranden inden for komfortabel gåafstand. Der er dog også et par store parkeringspladser nede tæt ved kysten. Bugten er takket være gode vindforhold populær blandt surfere, som er glade for at kunne køre tæt på med deres udstyr.

Bugten med den flotte strand, er uden tvivl hovedattraktionen i Marina di Modica, men her er også andet at tage sig til. Nede fra den vestlige ende af stranden, kan du for eksempel følge en smuk promenade ud langs vandet. Her er der i højsæsonen ofte opstillet talrige boder, hvor du næsten med garanti kan finde et godt souvenir eller blot købe lækker, lokal frugt. I sommermånederne, hvor både sicilianere og udlændinge rejser til Marina di Modica for at nyde strandlivet, er der også masser af liv på byens pladser, i den lille strandpark og ofte levende musik ved et lille friluftsteater.

Barokbyer og skønne strande

I foråret og sensommeren, hvor det ofte stadig er lunt nok til at tage sig en dukkert, falder der mere ro over byen. På den årstid er en rejse til Marina di Modica en chance for at nyde en fredfyldt ferie ved en af øens smukkeste kyststrækninger, hvor du har adskillige af det sydlige Siciliens mange berømte udflugtsmål inden for din rækkevidde.

Det vil være en skam at rejse til denne del af Sicilien uden at besøge mindst en af de smukke barokbyer i området. Fra Marina di Modica tager det for eksempel under en halv time at køre nord på til Modica, som især er kendt for sine mange smukke kirker. Men også Noto kan det varmt anbefales at sætte god tid af til at udforske. Det er en enestående oplevelse blot at spadsere rundt i de hyggelige gader, hvor der naturligvis er talrige muligheder for at tage en pause på en charmerende fortovsrestaurant.

Vil du hellere holde dig ude langs havet, har du i Marina di Modica naturligvis også et godt udgangspunkt for at tage på ture til nogle af områdets mange andre skønne strande og kystbyer. Både ved Sampieri mod vest og ved Pozzallo mod øst, som begge er få minutters kørsel væk, er der desuden et endnu større udvalg af spisesteder og indkøbsmuligheder.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Marina di Modica