Rejser til Marina di Ragusa

Ferie tæt ved strand og berømte seværdigheder

Den lille by ved øens sydkyst lever udover turismen af at producere grøntsager takket være det milde klima, som er perfekt til en badeferie.

Fiskeriet, som tidligere havde en langt større indflydelse på økonomien, er i dag mindre vigtig på trods af byens beliggenhed ved havet. Den gode badestrand er dog stadig en kilde til byens indtægter. I 2006 fik byen desuden en ny havn, som bringer mange besøgende hertil i mindre både og yacht'er.

Marina di Ragusa - som i dag har ca. 2.500 indbyggere -  oprindelige navn Mazzarelli stammer fra det arabiske Marsa A'Rillah, og betyder lille havn. Netop ved den lille havn blev der senere opbygget et forsvarsværk, faktisk et tårn, i det 16. århundrede. Under fascismen blev byens navn omdannet til det nuværende, altså Marina di Ragusa.

Som i mange andre kystbyer på Sicilien arrangeres d. 15. august en kapsejlads på havet med fiskernes både. Om formiddagen afholdes en konkurrence, hvor deltagerne kæmper om først at nå et flag for enden af en træbjælke, som holdes vandret over bølgerne og som er smurt ind i fedt og olie. Vinderen får en souvenir og et mindre beløb for at have underholdt de mange tilskuere.

Kort over Marina di Ragusa

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Vil du gerne bo i Marina di Ragusa, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste lufthavn fra Marina di Ragusa er Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA) mod nordøst. Dette er øens næststørste efter Catania Lufthavn målt på passagerantal. Her finder du en bred vifte af flyselskaber med ruter til store dele af Italien og andre europæiske byer som Ryanair, easyJet og Vueling. Der er således ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

For mere information om mulighederne for at flyve kan du med fordel tjekke vores side om flyforbindelser til Italien

Der er ingen togforbindelse til Marina di Ragusa, som ligger helt ud til Siciliens sydligste kyst. Der kører dog normalt busser flere gange dagligt til blandt andet Rahusa og Catania Lufthavn, men du bør checke tidsplanerne på forhånd. 

Der er til gengæld gode vejforbindelser til og fra byen. Ofte er det da også en fordel at bestille en lejebil til ferien - ikke mindst fordi billeje på Sicilien normalt er billigere end herhjemme. Med en bil til rådighed i ferien er det ikke blot let at komme til og fra lufthavnen, du har også en større frihed til at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Trods bilens fortrin som transportsmiddel i ferien, er det dog de færreste, som vælger at køre hele vejen til Sicilien på grund af afstanden. Den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark vil betyde mindre tid til at nyde Sicilien, men vil du lave en bilferie ud af det, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina.

Restauranter og shopping

Da byens økonomi i efterhånden mange år har været baseret på turismen, er der ikke overraskende et ganske stort udvalg af restauranter, caféer og barer byens beskedne størrelse taget i betragtning.

Til de daglige behov og hvis du vil tilberede egne måltider i løbet af ferien, er der adskillige supermarkeder inden for kort rækkevidde i Marina di Ragusa og nabobyerne.

Udflugter fra Marina di Ragusa

Kan du løsrive dig fra strandlivet, er der masser af muligheder for at tage på spændende udflugter fra Marina di Ragusa. 

Når du bor på denne del af øen er det for eksempel oplagt at besøge nogle af de charmerende barokbyer som Caltagirone, Ragusa og Modica. Byerne som på grund af et stort ødelæggende jordskælv i 1693 blev opført inden for samme tidsperiode i den på det tidspunkt herskende barokstil, hører til blandt Siciliens mest kendte kulturhistoriske seværdigeder.  Byernes enestående gamle centrum i velbevaret barok er således optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. 

Selv hvis du ikke er meget interesseret i historie eller arkitektur, er det bare det at spadsere rundt og opleve den dejlige atmosfære i byernes snævre, gamle gader som regel en stor oplevelse. 

Vidst du, at du kan bestille udflugter og billetter på Sicilien hjemmefra?

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Marina di Ragusa

Hvad siger gæsterne i Marina di Ragusa?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser