Rejser til Marsala

I Marsala mødes Europa og Afrika. Foruden en velsmagende dessertvin får dine smagsløg en oplevelse for livet i denne spændende sicilianske by. Nyd godt af den lokale gastronomi og de fine sandstrande - en fantastisk kombination. Book din rejse til Marsala med Escapeaway i dag!

Vinentusiaster vil genkende Marsala som navnet på Siciliens mest kendte vin. Den kraftige, mørke hedvin, der lokalt ofte serveres som en aperitif eller som dessertvin, har dybe historiske rødder her. Man har således dyrket vin omkring Marsala i mindst et par årtusinder. I dag er det dog ikke kun på grund af vinen, at Marsala på det vestligste Sicilien er et interessant rejsemål.

Af uvisse grunde har Marsala som rejsemål altid stået i skyggen af mere kendte byer som Palermo, Catania og Messina. Måske skyldes det placeringen helt ude på den vestligste spids af Sicilien. Men spørger du de lokale, er det netop på denne del af øen, at du oplever det ægte Sicilien. I denne charmerende havneby, som ligger inden for kort rækkevidde af Trapani Lufthavn, kan du da også nemt fordrive tiden med bare at spadsere rundt i den gamle bymidtes labyrintiske gader. Her finder du masser af butikker, hvor du blandt andet kan prøvesmage de lokale vine, hvis da ikke du hellere vil slå dig ned på en af Piazza della Repubblica's fortovscaféer og nyde et glas med maden.

På en rejse til Marsala får du udover spændende historiske seværdigheder og et godt udvalg af restauranter også et perfekt udgangspunkt for at udforske nogle af områdets mange skønne badestrande, der ligger inden for kort afstand. Andre oplagte udflugtsmål er nærliggende Trapani og perlerækken af småøer, der ligger ud for Marsala.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Marsala og andre destinationer på Sicilien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Bestil nemt rejsen online inkl fly + hotel og evt. lejebil eller transfer. Ønsker du selv at arrangere transporten til Sicilien kan du naturligvis også blot vælge at booke dit hotel eller ferielejlighed igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Favignana
>> Læs også om vingårdsferie på Sicilien her

Hoteller i Marsala

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Marlasa. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Religiøse monumenter

Marsala har en række, smukke gamle kirker, hvoraf Marsalas katedral fra det 17. århundrede er den mest kendte. Katedralen, der er dedikeret til helgenen Sankt Thomas Becket af Canterbury, er bygget på et normannisk fundament, der er blevet dateret helt tilbage til 1176. Inden i katedralen er der bandt andet et orgel med 4.317 piber.

Derudover er der en række mindre kirker i byen, såsom Purgatorio-kirken, Addolorata-kirken, Itriella-kirken, Carmine-kriken (der også er et kloster) og kirken/klostret Sankt Peter.

Paladser og teatret

Marsala har også en række historiske paladser, hvoraf de vigtigste er VII April-paladset fra det 16.-17. århundrede, Fici-paladset, Grignani-paladset, og Spanò-Burgio-paladset. 

Derudover har byen et teater, bygget i det 19. århundrede, og genåbnet i 1994. Teatret, der er dedikeret til Eliodoro Sollima, har 300 pladser og er et af byens centre for kulturelle aktiviteter.

Mozia

Den måske største historiske seværdighed i området omkring Marsala ligger på øen Mozia (også kaldt San Pantaleo), der nås med færge lidt nord for Marsala.

Mozia ligger i et laguneområde sammen med tre andre ubeboede øer og huser et spændende arkæologisk område, som rummer betydningsfulde spor fra en fønikisk koloni, herunder både mure, havn og ebbevej, som blev anlagt omkring 700 år f.Kr. Den fønikiske koloni var én af Middelhavets vigtigste og tiltrak sig gennem historien stor opmærksomhed fra de forskellige magthavere i området, ikke mindst den mægtige græske despot Dionysios af Siracusa, der i år 397 f.Kr. angreb øen og lagde den i ruiner.

Et museum på øen, Museo Giuseppe Whitaker, rummer flere interessante spor fra den fønikiske bosættelse på øen, herunder den berømte marmor-statue, Giovane di Mozia, fra klassisk tid. Statuen blev fundet uden arme og fundament og er muligvis kommet til skade under Dionysios´ belejring af byen i 397 f.Kr. efter at være blevet opbevaret i byens tempel. 

 

Information om Marsala

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Marsala, såsom byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Marsala ligger på den vestligste del af Sicilien, hvorfra der er udsigt til de Ægadiske Øer og Stagnone Lagunen, som er et naturreservat, der blandt andet rummer den berømte ø Mozia. Med omkring 84.000 indbyggere er det den femte-mest befolkede by på Sicilien.

Marsala-området er klassificeret som en seismisk zone 2 (hvilket svarer til niveauet "medium"). I de sidste 200 år er der blevet registreret tre jordskælv med middelhøj intensitet.

Kilma og vejr

Marsala har et behageligt middelhavsklima, der er lig det, man finder i de fleste kystbyer på Sicilien, med varme og tørre somre og milde, moderat våde vintre. På grund af de milde vintre er det et oplagt rejsemål hele året rundt.

Om sommeren hænder det, at byen rammes af den berømte Sirocco-vind, der bringer støv og sand fra Sahara. Snefald forekommer meget sjældent, selv om der er faldet sne i byen, for eksempel i december 2014. 

Den varmeste månede i året er august med 25,2 grader i gennemsnit, efterfulgt af juli med 24,6 grader i gennemsnit og september med gennemsnitligt 23,1 grader, mens januar og februar med 11,7 grader i gennemsnit er de koldeste måneder i året, efterfulgt af marts med 12,8 grader i gennemsnit og december med 12,9 grader i gennemsnit.

Størst risiko for regn er der i december med 70 mm i gennemsnit, efterfulgt af november med 66 mm i gennemsnit, mens juli med kun 2 mm i gennemsnitlig nedbør er den tørreste  måned i året, efterfulgt af juni med 6 mm i gennemsnit og august med 11 mm.

Historie

Marsalas historie kan spores tilbage til fønikisk tid. I 397 f.Kr. blev den fønikiske koloni ved Motya på Siciliens sydvestkyst invaderet og ødelagt af tyrannen Dionysius I af Syracusa. De overlevende fra denne koloni grundlagde derefter en by i nærheden, stedet for nutidens Marsala, som på punisk betød "Byen, der skuer mod Libyen", men som på græsk fik navnet Lilýbaion på græsk og på latin Lilybaeum.

Det var i Lilybaeum/Lilýbaion (dvs. Marsalas forløber), at den første puniske krig begyndte, da den puniske hær trådte i land i 265-264 f.Kr. og drog mod Messina på den anden side af øen, hvor det første slag mod romerne blev udkæmpet.

Lilybaeums fæstninger blev aldrig erobret, selvom byen flere var belejret, blandt andet af Pyrrhus og romerne. I året 241 f.Kr. blev byen givet til romerne som en del af en fresdaftale, der skulle slutte den første puniske krig. Byen  blomstrede under romersk herredømme og blev hurtigt en af de vigtigste byer på Sicilien. Byen blev udstyret med prægtige romerske palæer og offentlige bygninger og blev kaldt "Splendidissima Urbs" af Cicero, der tjente som kvæstor i området mellem 76 og 75 f.Kr.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Marsala?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser