Rejser til Mazara del Vallo

Nordafrikansk stemning i rustik havneby

I Mazara del Vallo kan man næsten ikke komme tættere på Tunesien, her hvor Middelhavet synes smallest, hvis man da lige ser bort fra Gibraltarstrædet.

Denne beliggenhed har historisk set haft afgørende strategisk betydning og betydet meget for byens udvikling som fiskerihavn, der i dag huser Italiens største fiskerflåde. 

Strandpromenaden er uden tvivl en af byens mest livlige områder, men også den gamle bydel omkring byens gamle kanal Porto Canale har mange stemningsfulde pladser. Ligesom resten af Sicilien har mange folkeslag sat deres præg på Mazara del Vallo. I bymidten er mange arkitekturen i mange af bygningerne således tydeligt arabisk inspireret. Byen som ligger ved udmundingen af floden  Mazaro, har i dag over 50.000 indbyggere heriblandt mange immigranter fra Tunesien.

Kort over Mazara del Vallo

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Mazara del Vallo? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den populære ferieby. 

Der er generelt et bredt udvalg af hoteller på Sicilien, og du kan for eksempel vælge at bo på flere forskellge for at opleve mere af øen, som ikke er så lille endda.

Rejser du som del af en større gruppe, kan vi også anbefale dig at overveje muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Du kan dernæst booke din feriebolig på Sicilien direkte her på siden.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, er Trapani Lufthavn den nærmeste til Mazara del Vallo. Inden for rimelig køreafstand er også Palermo  Lufthavn.

Byen har egen togstation med forbindelse til blandt andet Trapani, Castelvetrano og Cinisi Terrasini. Herfra kører ligeledes en række busser. Byen ligger dog også lige ved slutningen af A29-motorvejen fra Palermo (ca. 130 km), så trods de offentlige transportforbindelser vælger mange af vores rejsende at bestille billeje til ferien. Takket være motorvejen og hovedvejene er det med en bil nemt at komme omkring til øens seværdigheder. 

De færreste vælger at køre hele vejen fra Danmark til Sicilien på grund af afstanden. Vælger du alligvel at tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med over til øen fra Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og shopping

Der er et stort udvalg af restauranter, caféer og barer i Mazara del Vallo. Trænger du alligevel til variation, skal du ikke køre langt for at finde endnu flere gode spisesteder i nabobyerne.

Der er ligeledes et fint udvalg af små og større supermarkeder, hvor du kan få stort set alt til de daglige behov og købe ind, hvis du ønsker at tilberede egne måltider i løbet af ferien. For oplevelsens skyld kan det dog også anbefales at opsøge lokale markeder i området, hvor du udover gode råvarer også har chancen for at opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv.

Udflugter fra Mazara del Vallo

Fra din base her på den vestlige del af øen har du mange af Siciliens mest interessante seværdigheder inden for rækkevidde.

Besøg for eksempel Selinunte, som er kendt for sin arkæologiske park med imponerende ruiner fra grækernes tid. Lidt længere væk er Segesta et endnu mere berømt for sine arkæologiske seværdigheder - blandt andet et smukt gammelt græsk tempel.

Sicilien er et rejsemål, hvor du kan bade året rundt. Byens egne indbygger ynder at slappe af på Tonnarella-stranden vest for byen, når chancen byder sig. Har du en lejebil til rådighed er der derudover mange muligheder for at finde idylliske strande rundt langs kysten. Der er stor variation med alt fra brede sandstrande til små stenstrande mellem dramatiske klipper.

Den store strandguide til Italien

Lokale links

Du finder hjemmesiden for Siciliens officielle turistbureau her

Byens egen hjemmeside finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Mazara del Vallo