Rejser til Mazzaforno

Strandferie i rolige omgivelser

Mazzaforno ligger cirka 4 kilometer vest for Cefalù og kan vel bedst beskrives som et villakvarter/sommerhusområde.

Selve området er temmelig roligt og visse af boligkvartererne er omkranset af hegn eller mure, som betyder at man ikke har et rend af uvedkommende omkring boligerne.

Kyststrækning ved Mazzaforno er udpræget klippekyst, men der findes også et par sandstrande, hvoraf en er med finere sand og en er med lidt grovere sand.

Mazzaforno er et udmærket område for dem der ønsker et ophold uden for byen i mere rolige omgivelser, men som samtidig ønsker at befinde sig inden for rimelig afstand af en by med et bredt udvalg af restauranter og butikker.

Kort over Mazzaforno 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller på Sicilien

Indtast blot Mazzaforno og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 
 
Skal du på ferie på Sicilien med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Palermo Lufthavn (lufthavnskode PMO) nærmest Mazzaforno med lavprisflyselskaber som Ryanair, easyJet, Norwegian og Vueling, der giver gode muligheder for at finde billige flyrejser hertil. Inden for køreafstand er dog også Trapani Lufthavn og  Catania  Lufthavn.

Der er et vidtforgrenet tognetværk på øen, men dog ingen togstation i Mazzaforno. Vil du rejse med tog, er du således nødt til at benytte togstationen i  Cefalù. Der er en bybus, der kører rundt om Cefalù til Mazzaforno, men den stopper kun langs hovedvejen, dvs. langt fra selve boligområdet. Vi anbefaler derfor, at du har egen eller udlejet bil med til dit ophold i Mazzaforno.

En lejebil gør det ikke blot lettere at komme til og fra lufthavnen, men giver dig også nemmere adgang til øens seværdigheder i løbet af ferien. 

De færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Til trods for mange års planlægning er der endnu ikke broforbindelse mellem det italienske fastland og Sicilien. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og shopping

 I selve området er der ikke mange indkøbsmuligheder, men Cefalù ligger jo heller ikke mere end 4 kilometer herfra, og dér finder man alle former for indkøbsmuligheder.

Her finder du ligeledes et stort udvalg af restauranter, caféer og barer med en høj koncentration i den gamle bydel nede omkring havnen.

Udflugter fra Mazzaforno

Holder du ferie her, vil de skønne badestrande i området have en naturlig tiltrækningskraft på de fleste. Vil du ikke bruge hele ferien på at dase ved det klare hav, er der dog også mange interessante muligheder for at tage på udflugter.

Her næsten midt på Sicicliens nordkyst bor du for eksempel tæt ved det frodige naturreservat Parco delle Madonie, hvor der venter mange unikke naturoplevelser og smukke bjerglandskaber. Her er det oplagt at spænde vandreskoene og benytte en af de mange stier i området, som findes i mange sværhedsgrader.

Mazzaforno er også en fin base for udflugter til nogle af de mange andre hyggelige og historisk interessante byer på øen. I nærliggende Cefalú, kan en tur op til fæstningen for eksempel varmt anbefales. Herfra kan du nyde en flot udsigt over byen og kyststrækningen. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Mazzaforno