Rejser til Menfi

Ferie nær en af Siciliens bedste strande

Menfi ligger på Sicilien mellem Sciacca og Selinunte, lidt tilbagetrukket fra kysten. Landskabet i dette område er særligt betagende.

Her er store områder med græs- og kornmarker men også vinmarkerne dækker ret store områder og giver byen dens mest anerkendte produkt, altså vinen! Langs kysten finder man mange små og større strande af fint, gyldent sand - den mest berømte er stranden Lido dei Fiori ved fiskerbyen Porto Palo.

Kort over Menfi

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne.

Anerkendte vinproducenter

I Menfi's kommune ligger der mange af de mest anerkendte vinproducenter på Sicilien: Planeta og Mandrarossa hører absolut til de vinkældre, der har banet vejen for siciliansk vin internationalt.

Byfester

I selve byen er der ikke mange seværdigheder at komme efter ud over de mange kirker, som stammer fra 1700- og 1800-tallet. Af den antikke borg, som blev bygget af Frederik II, er der desværre ikke meget tilbage ud over ruinerne af et vagttårn.

I byen er der to begivenheder, der dog er værd at rejse efter:

- mellem den sidste weekend i juni og den første i juli måned arrangeres en vinfestival (Inycon - vino.mare.menfi), hvor man kan smage den lokale vinproduktion men også høre musik. Inycon er forresten byens antikke navn fra sikanernes tid, altså før Sicilien blev opdaget af grækerne og fønikerne.

- Sankt Joseph byfest (festa di San Giuseppe på italiensk) finder sted den anden weekend i august måned. I denne periode har italienerne ferie og mange af byens emigranter er tilbage på sommerbesøg. Denne religiøse begivenhed er dog flettet sammen med hedenske minder. Der holdes bl.a. andet et hesteløb gennem byens gader og den sidste dag er der optog gennem byen - og det afsluttes som regel med fyrværkeri ud på natten.Hotel, ferielejlighed eller villa?

Blandt Escapeaway store udvalg af mere end 1.500 ferieboliger i Italien, er mange håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Brug søgemaskinen ovenfor, hvis du er på udkig efter de bedste ferieboliger i Menfi. Har du allerede en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du eventuelt bruge filterfunktionen i søgemaskinen. Ellers kan du blot lade dig inspirere af de forskellige muligheder. 
 
Skal du afsted med storfamilien eller en større flok venner? Så kan det være en oplagt mulighed at leje en hel villa på Sicilien. Det er en chance for at få ferie med masser af privatliv og uafhængighed, hvor pool, have osv. ikke skal deles med andre end dine egne rejsefæller. 

Har du brug for at stille opklarende spørgsmål, eller vil du bare gerne flere anbefalinger og gode råd til din ferie, er du velkommen til at ringe. Vi sidder klar.

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Menfi, er der omtrent lige langt til Trapani og Palermo Lufthavn. Du har derfor normalt et bredt udvalg af både lavprisflyselskaber og traditionelle flyselskaber at vælge fra, når du skal finde en flybillet til ferien på Sicilien såsom Ryanair, easyJet, Norwegian og SAS.

Vil du tjekke opdateret information om flyforbindelser og priser, kan du nemt gøre det i søgemaskinen her på Escapeaway. 

Der bus til Menfi fra blandt andet Palermo, hvilket er en tur på omkring to en halv time. Derudover ligger byen tæt ved hovedvej SS115, som gør det nemt at komme rundt til resten af øen. Vil du gerne kunne komme nemt rundt til seværdigheder og andre byer i løbet af ferien, er det som regel en fordel at have en lejebil. I de fleste tilfælde er det mest praktiske at bestille billeje i Palermo Lufthavn hjemmefra. 

Restauranter og shopping

Der er et ganske fint udvalg af spisesteder i Menfi, hvor nærheden til havet ofte afspejler sig i menukortene med fristende fisk og skaldyr. Byens pizzaer er også gode, både i den klassiske version eller de lokale udgaver, sfincione (tyk bund) og tabisca (aflang form)

Der er et par mini-markeder i byen, hvor man kan få det meste til de daglige behov i løbet af ferien. 

Udflugter

Den nærliggende strand ved Porto Palo vil nok være ferien mest populære udflugtsmål. Den er berømt for sit fine sand og krystalklare vand samt ikke mindst for at være meget børnevenlig med lav dybde.

Sicilien er dog også spækket med interesante kulturhistoriske seværdigheder og smuk natur, hvis du ikke kun vil dase på stranden. Få kilometer fra Menfi ligger for eksempel Selinunte, som er kendt for sin imponerende arkæologiske park med velbevarede ruiner fra grækernes tid på Sicilien. Inden for forholdvis kort rækkevidde er også en af Siciliens mest kendte landsbyer i nyere tid, Corleone, der er kendt Godfather-filmene. Byen er ganske vist blot som en typisk siciliansk landsby, men derudover ligger der flere flotte naturreservater i området. 

Vil du at udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af interessante udflugter på Sicilien, som du med fordel kan booke online hjemmefra. 

Lokale links

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Menfi