Rejser til Messina

Messina, Sicilien

Messina, som ligger på Siciliens nordøstlige spids, er øens tredjestørste by, og provinsen af samme navn er den mest besøgte på hele Sicilien, hvilket især er takket være provinsens smukke områder og byer. Det omfatter fremfor alt Taormina, Milazzo og de Æoliske øer, der byder på adskillige fantastiske strande, smuk natur og beundringsværdig arkitektur, hvilket gør området perfekt til en ferie, der står i både afslapningens og kulturens tegn.

En moderne by med lang historie

Byen Messina kaldes også Porta della Sicilien - Siciliens havn - på grund af dens placering: Messina, den sicilianske by som ligger tættest på det italienske fastland, har i århundreder været et af øens vigtigste kommercielle knudepunkter. På grund af dens attraktive beliggenhed er Messina også blevet invaderet mange gange af forskellige folkeslag. Byen blev grundlagt af grækerne, men blev senere erobret af romere, byzantinere, arabere og endelig af normannerne.

I dag fremstår Messina som en moderne by - på godt og ondt. Meget af den gamle by blev ødelagt under et forfærdeligt jordskælv i 1908 og derefter af bombningerne under Anden Verdenskrig. Da man genopbyggede byen, blev der bygget store, brede gader og lave huse og bygninger, der bedre kunne modstå fremtidige jordskælv.

Kulinariske oplevelser i Messina

Ligesom på det øvrige Sicilien er et besøg i Messina en mulighed for at udforske en masse lokale retter. Den sicilianske mad anses af mange - selv italienerne - for at være landets bedste, hovedsageligt på grund af de fantastiske råvarer og den lidenskab og kærlighed, der lægges i at skabe de forskellige retter.

I Messina, kan du blandt andet prøve byens traditionsrige pastaretter 'ncasciata (en form for pastagratin), focaccia Messinese (som til forskel fra den liguriske focaccian toppes med tomat og ansjos og serveres i små rektangulære bidder) og et bredt udvalg af fiskeretter (prøv især dem med sværdfisk eller dem med muslinger). Som afslutning på dit måltid må du ikke gå glip af cannoli fyldt med ricotta, la cassata siciliana eller et glas granita - desserter, som i øvrigt ikke kun er typiske for Messina, men for hele Sicilien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Messina