Rejser til Milo

Ferie med smuk beliggenhed mellem vulkan og hav

Omtrent midtvejs mellem vulkanen Etna og Det Ioniske Hav, som en af højest beliggende landsbyer med en fantastisk udsigt.

Milo er en lille kommune, der hører under Etna naturreservat. Det ligger ca. 720 moh. og tæller lige omkring 1.000 indbyggere. Det er den mindste kommune i hele Catania-provinsen, hvis vi ser på indbyggertallet, men absolut ikke den kedeligste, hvad angår landskab og udsigt. 

Der er kun 12 km fra Milo ned til det blå hav og Siciliens østlige kyst. Byens hjerte er det store torv, Piazza Belvedere?, hvorfra der er en betagende udsigt over kystlinjen helt til Calabria. Bagved torvet ligger byens kirke, der er hengivet til byens helgen: Sankt Andreas.

Kort over Milo

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Fredeligt og smukt 

Byen fra det 14. århundrede har fredelige omgivelser  og det smukke landskab har tiltrukket mange italienske og internationale kunstnere, der har etableret optagelsesstudioer og hygget sig med vinproduktion, bl.a. Mick Hucknall fra Simply Red, Franco Battiato og den nu afdøde Lucio Dalla.

Milo har fået sit navn fra det græske Mylos, en betegnelse for vandløbene som på grund af lavabunden var mørke. Siden etableringen i 1300-tallet har Milo's overlevelse ved flere lejligheder været truet af lavastrømme fra Etna, men har hver gang sluppet fri.

 Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Milo? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den populære ferieby. 

Drømmer du om en afslappende ferie i landlige omgivelser? Så skal du måske overveje en ferie på et agriturismo på Sicilien, som også er velegnet til familieferier.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Du kan dernæst booke din feriebolig på Sicilien direkte her på siden.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du bør vælge og hvorfor.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, er det mest oplagt at lande i Catania Lufthavn, som er den nærmeste til Milo. Dette er den travelste lufthavn på Sicilien med talrige ruter til resten af Europa - heriblandt Danmark.

Mange af vores rejsende vælger at bestille billeje til ferien - det er ikke så dyrt som herhjemme. En bil gør det i de fleste tilfælde det nemmere at komme omkring til øens seværdigheder, og når der for eksempel skal handles ind. Selvom man kan opleve et vejnet af varierende kvalitet, især i bjergene, er der generelt sket store forbedringer af vejene de senere år, som har gjort det lettere at komme omkring i bil.

Billeje i Catania Lufthavn

De færreste vælger at køre hele vejen fra Danmark til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og shopping

På grund af byens størrelse findes kun et par spisesteder i Milo. Det er dog muligt at finde flere gode restauranter i nabolandsbyerne og ikke mindst nede i nærheden af kysten. 

Ligeledes må du søge de få kilometer ned mod byerne tættere på kysten for at finde supermarkeder og butikker.  Får du chancen kan det også for oplevelsens skyld varmt anbefales at opsøge lokale markeder i område. Her kan du udover gode, lokale råvarer også opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv. Milo er kendt for sin produktion af frugt, kastanjer, svampe og ikke mindst vine.

Udflugter fra Milo

Holder du ferie i Milo, er det naturligvis ganske oplagt at benytte chancen for at Europas største aktive vulkan, Etna. Den 3.323 meter høje vulkan ligger bare omkring 11 km fra byen og den samt det omgivende naturreservat byder på mange store naturoplevelser. 

Det er i øvrigt ikke kun på Sicilien, du kan gå på vulkaner i Italien

Oplevelserne i den spektakulære natur kan suppleres med talrige udflugter til idylliske landsbyer i nærområdet. Kør for eksempel en tur til Catania for at opleve det markedet A fera o luni, som er sandt mekka for gourmeter.

Køb billetter online til seværdigheder og udflugter på Sicilien

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Milo