Rejser til Mirto

En ferie i bjergene med udsigt over havet

Mirto blev grundlagt af saracenerne og har været glemt i århundrede, hvis man ser bort fra de katolske bygninger og kirker, der præger de fleste byer i bjergene.

Mirto betyder myrte på italiensk, og det er fra denne plante, at byen får sit navn. Den første uge i august afholdes byfest for at fejre myrterne og de produkter, der fremstilles af dem. Sammen med musik og rustikke bjergretter suppleret af den robuste lokale vin, hersker der her en festlig stemning i byens gader.

Byen blev grundlagt af saracenerne og har levet glemt i århundrede, hvis vi ser bort fra de katolske bygninger og kirker, der ellers præger de fleste byer i bjergparken.

Selve Mirto er i dag blevet ødelagt af dens (manglende) byplanlægning, og her kan du få bekræftet mange historier om byggespekulation og dårlig vedligholdelse. Vi tilbyder derfor ingen boliger i selve byen, men kun nede af bjergskråningerne med udsigt over havet og de altid fantastiske Æoliske Øer, hvor det er noget helt andet....

Kort over Mirto

Klikker du på kortet nedenfor, kan du se hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Er du på udkig efter ferieboliger i nærheden af Mirto? Indtast blot Mirto og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden, så får du hurtigt en oversigt over ledige ferieboliger omkring byen. 

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvilke muligheder der er i forhold til dine ønsker. 

Der er generelt et bredt udvalg af ferieboliger på Sicilien, hvilket kan være en mulighed for at bo forskellige steder i løbet af én ferie for at opleve mere af øen uden at skulle køre frem og tilbage til samme feriebolig hele tiden.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, er Palermo Lufthavn nærmest beliggende lufthavn i forhold til Mirto. Der er dog ikke meget længere til Catania  Lufthavn, som også har mange flyforbindelser til resten af Europa - heriblandt Danmark.

Det er bjergrigt omkring Mirto, så ikke overraskende er der ingen togforbindelse hertil. Selvom det på grund af de snoede veje kan tage længere tid end forventet at komme omkring, er det i de fleste tilfælde nemmest at holde ferie her, hvis man har en lejebil til rådighed. 

Billeje på Sicilien er desuden ikke så dyrt som vi er vant til i Danmark. Det er en oplagt mulighed for at nyde ferien i dit eget tempo, hvor du også kan opleve de mere ukendte sider af øen.

Trods fordelene ved at have en bil til at komme rundt på Sicilien, vælger de færreste at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og butikker

Byen er ikke ret stor, og du finder derfor ingen spisesteder i Mitro. Du skal heldigvis ikke køre ret langt for at finde talrige restauranter, pizzarier og lignende i nabobyerne - særligt nede mod kysten.

Du må ligeledes regne med at skulle gøre dine indkøb udenbys, og hvis du vil shoppe i spændende butikker. 

Udflugter fra Mitro

Nebrodibjergene gemmer på flere middelalderbyer, eksempelvis Ficarra, som har formået at bevare deres oprindelige charme, eller hvor man har gjort en særlig indsats for at vedligehold og renovere de smukke gamle bygninger.  

I nærheden ligger også Grotta del Lauro, hvor man på en guidet tur har rig lejlighed til at nyde den smukke udsigt og roen i bjergene før man når til grottens flotte stalaktitter, stalagmitter og andre klippeformationer.

Du bor i det hele taget godt, hvis du ønsker at holde en aktiv ferie på Sicilien med vandreture i enestående natur.  Alle kan for eksempel klare turen op til Catafurco vandfaldet. Har du mod på det kolde gys, er vandfaldet ganske forfriskende efter vandreturen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Mirto