Rejser til Mondello

Badeferie i charmerende omgivelser tæt ved Palermo

Mondello ligger i periferien af Palermo og har længe været kendt som de lokales foretrukne badestrand.

Stranden er da også af den bedre slags. Den strækker sig over én kilometer og er med sit fine hvide sand og det krystalklare vand en flot ramme om Mondellos charmerende torv med de mange restauranter og barer. 

Flot strandpromenade

Mondellos strandpromenade er flot og pyntet med palmetræer. Man finder mange forskellige butikker og restauranter langs strækningen. Parallelt med strandpromenaden ligger der flere flotte villaer og ejendomme som tilhører de palermitanere der i weekenderne valfarter til Mondello for at søge lidt adspredelse. For vandsportsentusiaster er der rigeligt med interessante muligheder for at nyde det våde element.

Badeferie og storby kombination

Vi anbefaler Mondello til dem der ønsker en ferie ved havet, med restauranter lige ved hånden og ikke mindst mulighed for at tage til storbyen Palermo med dens flotte monumenter og gode shopping muligheder. Det er nemt at komme til Palermo med det offentlige. Der findes flere daglige afgange og skulle man have lyst til at tilbringe en sen nattetime i Palermo så kan turen tilbage til Mondello klares i taxa for cirka 200 DKK.

Vi vil dog gerne gøre opmærksom på at stranden er tæt pakket i juli og august måned. Maj, juni, september og oktober er derimod langt mere gavmilde med hensyn til tildeling af strandarealer til den solhungrende skandinaver.

Kort over Mondello 

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Mange nøjes med at tage til Mondello på en dagsudflugt for at nyde den gode badestrand, men der er også et fornuftigt udvalg af indkvarteringsmuligheder, hvis du gerne vil have fast base her. Du kan hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder og eventuelt i forskellige typer boliger i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man måske lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Mondello ligger ikke langt fra Palermo Lufthavn (lufthavnskode PMO). Dette er en af Syditaliens mest benyttede lufthavne, som blandt andet betjenes af lavprisflyselskaber som Ryanair, easyJet og Vueling med ruter til resten af Europa. Du har således ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Flyforbindelser til Italien

Særligt i sommersæsonen er der mange daglige busforbindelser fra Mondello mod det centrale Palermo og det øvrige nærområde.  Dertil kommer, at kystvejen og ikke mindst den nærliggende motorvej gør det nemt at komme til og fra byen i bil. 

Vil du gerne udforske øens mange seværdigheder i løbet af ferien, kan billeje anbefales. Bestiller du en lejebil med afhentning i lufthavnen, kommer du nemt frem til din feriebolig og er fra dag 1 klar til at tage på spændende udflugter i dit helt eget tempo.

Det er en omkring 3.000 km lang tur at køre i egen bil fra Danmark, så det er de færreste af vores gæster, som vælger den løsning. Ikke mindst fordi det ikke er ligeså dyrt at leje en bil på Sicilien som herhjemme.

Restauranter og shopping

Der er særligt nede ved stranden flere gode pizzeriaer og restauranter - særligt fiskerestauranterne med deres appetitvækkende udstillinger af friske fisk er særlig attraktive. Derudover er der adskillige supermarkeder til de daglige fornødenheder. Medregner man udbuddet af restauranter og shoppingmuligheder i nærliggende Palermo, er der noget for enhver smag. 

For oplevelsens skyld kan det også anbefales at prøve de små stande og madvogne, hvor du kan prøve det sicilianske svar på street food.

Udflugter fra Mondello 

Det er en kort tur ind til Palermo og derfor regionshovedstaden et af de mest oplagt udflugtsmål, når du er på ferie i Mondello. Udover et større udvalg af spisesteder og butikker kan du her bruge lang tid på bare at spadsere rundt i byens gader blandt gamle imponerende bygningsværker. Læg også gerne vejen forbi det centrale fødevaremarked, Vucciria, hvor det er nemt at føle sig hensat til det rigtige Arabien. 

Har du en lejebil til rådighed er der også mange andre charmerende byer, at udforske langs kysten og længere inde på øen. For filmentusiaster kan det for eksempel være interessant at køre en tur til Corleone, byen som blev verdenskendt med Francis Ford Coppolas filmatisering af Mario Puzos roman The Godfather.

Mangler du ideer til udflugtsmuligheder, kan du med fordel overveje at bruge en lokalkendt, certificeret guide. Vores  samarbejdspartnere tilbyder et væld af velorganiseret udflugter på Sicilien, som du med fordel kan booke online hjemmefra.

 Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Mondello