Rejser til Mongiove

Mongiove er en lille fiskerby på det nordøstlige Sicilien. Når du står her og nyder udsigt over havet til de Æoliske Øer, kan du samtidig stadig se talrige små fiskerbåde ligge trukket op på sandet. I dag er det dog ikke længere kun fiskeriet, man lever af i Mongiove. Takket være den brede strand ved det azurblå hav er Mongiove nemlig blevet et populært feriemål. Den lille fiskerby er da også ideel at rejse til, hvis du længes efter en afslappende ferie med sol og strand.

Dette er ikke en decideret badeby med store forlystelser, larmende festgader eller moderne shoppingcentre. Til gengæld kan du på rejsen til Mongiove nyde en behagelig tilbagelænet landsbyatmosfære, hvor det stadig i høj grad er de lokale, som præger bylivet. Trods byens beskedne størrelse er der desuden et ganske godt udvalg af spisesteder og et minimarked, hvor du kan få de fleste basale fornødenheder.

Stranden ved Mongiove består af groft sand og små rullesten. Her er der god plads til at finde sig en plads nær vandet og samtidig have caféer og iskiosker inden for kort rækkevidde. Stranden fortsætter langt ud i begge retninger. Går du mod øst, når du efter omkring 800 meter et område, hvor klippene når helt ned til kysten. Mellem dem er små idylliske badevige, der med deres krystalklare vand indbyder til snorkling. 

Udflugter

Det skal lige nævnes, at vi varmt anbefaler at du har adgang til en bil, på din ferie i Mongiove. Byens lille togstation blev nedlagt for flere år siden, og selv om der afgår en bus en gang imellem, er det svært at stole på, at tidsplanerne holder. Har du derimod adgang til en bil, finder du et hav af spændende udflugter og aktiviteter at udforske på ferien. 

Vil du have pulsen op på ferien, har du mulighed for at prøve forskellige vandsportsaktiviteter som kajak, snorklink og dykning i Mongiove. Oplev verdenen under havoverfladen, og lad dig fascinere af de mange fisk og farverige koraller. 

For at få en kulturel oplevelse, kan du besøge de historiske seværdigheder i nærheden. Tag en dagsudflugt til den antikke by Tindari, hvor du kan udforske de græske og romerske ruiner, og nyde den fantastiske udsigt over havet fra teatersæderne. Et besøg i den imponerende katedral i Tindari, med den berømte Svarta Madonna, er et must for de kulturinteresserede. 

Hvis du elsker natur og eventyr, kan du tage en vandretur i de omkringliggende bakker. Der ligger flere vandrestier, som fører igennem det maleriske landskaber, og tilbyder fantastiske panoramaudsigter over kysten og byerne. Du kan endda leje en cykel og udforske området på to hjul. 

Lidt over en times kørsel mod vest ligger den populære ferieby Cefalú, hvor feriestemningen fylder de smalle gader og stræder. Byen har en strand midt i centrum, hvor både lokale og turister mødes i solen. På vejen til Cefalú kommer du også forbi flere andre badebyer, hvor du kan gøre stop, såsom Capo d'Orlando

Gastronomi i Mongiove 

Sicilien er en gastronomisk oase, der vil forføre dine smagsløg med et væld af autentiske smage, og Mongione er ingen undtagelse. 

Byens beliggenhed ved havet, gør fisk og skaldyr til kernen i den kulinariske identitet, og der findes flere restauranter, der byder på ferske, friskfangede lækkerier. Ved havnen i Mongiove finder du flere maleriske fiskerestauranter, der tilbyder dagens fisk, direkte fra båden til tallerkenen. Nyd de saftige grillede og stegte fisk, tilberedt med enkelthed for at bevare den naturlige smag. Du kan smage både sværdfisk, tun, dorada og blæksprutte, serveres på traditionel siciliansk vis med olivenolie, urter og citron. En anden delikatesse, som du ikke må gå glip af, er skaldyrspastaen. 

Men maden i Mongiove drejer sig ikke kun om fisk og skaldyr. Du kan også smage en række andre sicilianske specialiteter. Arancini, små friterede riskugler, fyldt med kød, ost eller grøntsager, er perfekt til et lettere måltid eller som forret. Cannoli er søde og sprøde kager, fyldt med ricottacreme og ofte dekoreret med kandiseret frugt eller chokolade - en lækker dessert, som du helt sikkert skal forkæle dig selv med. For at slukke tørsten i den sicilianske varme, kan du prøve en granita, en iskold og forfriskende drik, der ofte serveres med brød til at dyppe. Populære smagsvarianter er citron, mandel og jordbær. 

Gå heller ikke glip af at smage på de lokale, sicilianske vine, som Nero d'Avola og Etna Rosso, der komplimenterer alle dine fantastiske madoplevelser. 

Sådan rejser du til Mongiove 

For at rejse til Mongiove, kan du flyve fra flere lufthavnen i Danmark til Siciliens største lufthavn Catania-Fontanarossa Airport. Fra Catania kan du tage til Mongiove med transfer eller lejebil. Lejebilen giver dig fleksibiliteten til at udforske området på egen hånd, og tager dig nemt til Mongiove. 

En anden mulighed er at flyve til Palermo Airport på den anden siden af Sicilien. Fra Palermo kan du også bestille en transfer eller leje en bil, for at komme til Mongiove. 

Hos os på Escapeaway finder du flere forskellige overnatningssteder i og omkring Mongiove. Du finder alle dine muligheder ved at søge på dine valgte feriedatoer i søgemaskinen. Du kan vælge blot at bestille overnatning hos os, eller du kan kombinerer dit valgte overnatningssted med en flyrejse og en eventuel lejebil i en pakkerejse, som dækkes af rejsegarantien. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Mongiove