Rejser til Naso

I Naso kan man i dag beundre dens tidligere storhed i en atmosfære af forfald. Byen byder på hele 13 gamle kirker, og de smalle gader udgør en hyggelig labyrint i bycentrum. Man går her iblandt bygninger og palæer, der stammer helt tilbage fra den arabiske dominans på øen og kommer lige pludselig til åbne udsigtssteder, hvorfra man kan se Etna og de Æoliske øer, der virker tredimensionelle i horisonten fra disse højder.

Naso, som ligger kun 10 km fra kysten, er en gammel middelalderby. Byen blev brugt som sommerresidens af adelige familier fra Palermo frem til slutningen af 1800-tallet, da et omfattende jordskred rev mere end 80 huse med sig fra bjergtoppen ned i dalen. I dag bebos byen af knap 1.000 mennesker, der for størstedelens vedkommende arbejder med landbrug.

I Naso kan man i dag beundre dens tidligere storhed i en atmosfære af forfald. Byen byder på hele 13 gamle kirker, og de smalle gader udgør en hyggelig labyrint i bycentrum. Man går her iblandt bygninger og palæer, der stammer helt tilbage fra den arabiske dominans på øen, og kommer lige pludselig til åbne udsigtssteder, hvorfra man kan se Etna og de Æoliske øer, der ude i horisonten virker tredimensionelle fra disse højder.

Naso er ideel til en udflugt midt på dagen eller om aftenen, når den får en særlig charme i den traditionelle gule belysning ved solnedgangen. Og så er her flere butikker, hvor man kan smage byens specialiteter. På det smalle og lange hovedtorv, der også benyttes som parkeringsplads, ligger en god bar, hvor de serverer is eller ’granita’ med udsigt over Nebrodi-bjergene og Etna.

Hvis man bevæger sig få skridt fra hovedtorvet ind i gågaden, finder man en lille sti på højre side, hvor der ligger et fremragende konditori. Det virker umiddelbart som en garage, men når du træder ind af døren, så findes der adskillige slags småkager, fyldte croissanter, cannoli med ricotta-ost og alle mulige andre specialiteter fra Messina-provinsen. Man får altid en smagsprøve af deres produkter, og priserne her er helt i bund, så man kan snildt fylde køleskab med små lækre desserter.

Inde i bycentrum ligger ’Osteria delle Palme’, hvor der serveres den traditionelle mad fra Nebrodi (hjemmelavede pølser, provola-ost og røget ricotta-ost, små forretter), hjemmelavede pastaer og det lokale kød, men også pizza. Gæsterne kan spise i stedets have og på terrassen - under palmerne - eller inde i det gamle palæ. Maden er meget autentisk og rustik, priserne er rimelige, og så er udsigten ubetalelig. Et godt sted, som de fleste turister vil sætte pris på efter en promenade i byens spændende gader.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Naso