Rejser til Niscemi

Niscemi ligger i bjerglandskabet på det sydlige Sicilien. Det er en by med knap 27.000 indbyggere, der har rødder langt tilbage i tiden. Den nuværende by blev dog grundlagt af araberne i det 8. århundrede, da de fordrev byzantinere fra øen. Senere erobrede normannerne, der nedstammede fra Skandinavien, området. De fleste af de gamle bygninger, som du i dag kan se i Centro Storico, blev bygget i det 18. århundrede. 

På en gåtur igennem de smalle gader i den gamle bydel, kan det hurtigt føltes som om, du befinder dig i en anden tidsalder. Flere steder åbner gaderne op til små, hyggelige pladser, hvor du kan slå dig ned på en bænk eller en kirketrappe, for at hvile fødderne - eller hvorfor ikke slå dig ned på en fortovscafé og nyde en kaffe eller en forfriskende drink. Pak dine komfortable sko, når du rejser til Niscemi, da byen er kompakt og kun 1,5 km på tværs, opleves den bedst til fods - ikke mindst fordi det kræves lokalkendskab for at køre i de smalle gader. 

I sammenligning med de berømte barokbyer på den sydøstlige del af Sicilien, er Niscemi et forholdvist ukendt rejsemål for de fleste. Vil du  opleve det ægte Sicilien, hvor du bor lidt væk fra de større turistattraktioner, er en ferie til Niscemi perfekt til dig. Udover restauranter med gode traditionelle retter på menuen, har byen også alt, hvad man kan få brug for af indkøbsmuligheder. 

Udflugter og aktiviteter i Niscemi 

Uanset om du er interesseret i historie, kultur, mad eller natur har Niscemi noget for dig, og du kan tage på flere udflugter i byens nærområde. 

For dig, der elsker historie og kultur, er Niscemi en guldmine. Begynd din ferie med et besøg til det imponerende slot Castello di Niscemi, der dominerer byens horisont. Her kan du udforske de gamle mure, tårne og gangbroer, der fortæller en historie om byens fortid. Fortsæt videre til den smukke Chiesa Madre-katedral, kendt for sine elegante barokdetaljer og imponerende arkitektur. 

Niscemi tilbyder også flere fantastiske naturoplevelser. Tag en gåtur i byens omgivelser og oplev det smukke landskab omkring byen. Er du klar på et eventyr, kan du leje en cykel og udforske de omkringliggende bakker og landsbyer. Til dig, der elsker vandring, findes flere vandrestier i nærheden, hvor du kan nyde den friske luft og de spektakulære udsigter over Siciliens kystlinje. 

For at få et dybere indblik i områdets historie og kultur, kan du besøge de nærliggende historiske steder og byer. Et besøg til de græske ruiner i Agrigento  eller den antikke by Siracusa giver dig en forståelse for den rige historie og indflydelse Sicilien har haft. Byer som Ragusa, Modica og Noto er også anbefalesværdige. 

Rund dagen af med at udforske Niscemis charmerende gader og torve, slå dig ned på en fortovscafé og nyd en espresso imens du iagttager byens livlige stemning. Gå heller ikke glip af et besøg på det lokale marked, for at opleve den lokale atmosfære og prøvesmage friske oste, olivenolier og andre lokale produkter. 

Gastronomi i Niscemi 

Mad og drikke spiller en central rolle i den lokale kultur, og Noscemi vil ikke skuffe. Siciliansk mad er berømt for sin autentiske og robuste karakter, og Niscemi er ingen undtagelse. 

Begynd din dag med en traditionel siciliansk morgen, der inkluderer et udvalg af friskbagt bagværk og søde sager, som den berømte cannoli, en cremet ricottafyld pakket ind i sprød dej. For en solid start på dagen, tilbyder de lokale caféer også espresso af høj kvalitet. 

Når det er tid til frokost og middag, bliver du forkælet med flere forskellige valgmuligheder. Siciliansk mad er kendt for sine gode smage og friske råvarer. Prøv den rige Pasta alla Norma, der inkluderer aubergine, tomat og ricotta salata (en lokal ost). Fisk og skaldyr er et andet højdepunkt på den sicilianske menu, som du kan nyde friskfanget og tilberedt efter traditionelle opskrifter, som fremhæver Middelhavets smage. 

Vinelskere vil elske det brede udvalg af sicilianske vine, som Niscemi har at tilbyde. Sicilien er kendt for sine vingårde, og producerer en række forskellige vine, fra friske hvidvine til kraftfulde rødvine. Prøv de lokale vine, som passer perfekt til den sicilianske mad og beriger din madoplevelse. 

Efter et godt måltid, kan du runde den kulinariske oplevelse af med noget sødt. Prøv en granita, en frossen dessert med frugt og sukker, eller nyd en siciliansk mandeldessert, som cassata eller frutta martorana

Sådan rejser du til Niscemi 

Du kommer nemmest til Niscemi fra Danmark ved at flyve til en af de største lufthavne på Sicilien, enten Palermo eller Catania. Der afgår direkte fly hertil fra flere lufthavnen i Danmark. 

Ønsker du maksimal frihed og flexibilitet under ferien, kan du overveje at leje en bil direkte fra lufthavnen. Med en lejebil kan du udforske øens smukke landskab på egen hånd, og nyde de fantastiske udsigter langs vejen. For dem, der foretrækker offentlig transport, er dette også en mulighed. Bussen afgår til Niscemi fra både Palermo og Catania

Hos Escapeaway finder du flere forskellige typer af overnatningssteder i og omkring Niscemi. den nemmeste måde at finde dem på, er at søge efter dine valgte feriedatoer i vores søgemaskine. Du kan vælge kun at bestille overnatning gennem os, eller at kombinere dit foretrukne overnatningssted med en flyrejse og eventuel lejebil i en pakkerejse, der er dækket af rejsegarantien. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Niscemi