Rejser til Paceco

Velkommen til dejlige Paceco. Dette er en forholdsvis lille by (ca. 11.000 indbyggere)  som ligger i det vestlige Sicilien, lidt over en halv time med bil nord for storbyen Marsala. Byen har en unik blanding af historie, kultur og  en slags udefinerbar skønhed med sin beliggenhed i det sicilianske landskab. Her føler du dig som hensat til en film, måske en romantisk film i som "A Good Year" eller lignende. Byens gader indbyder til at stille slentre rundt, slå sig ned på en café for at drikke en espresso og bare fange øjeblikket.

Byen er grundlagt i begyndelsen af 1600-tallet og dens arkitektur følger den typiske plan fra denne tid, hvor gaderne danner et gittermønster. De fleste bygninger er kun 2-3 etager høje og malet i lyse pastelfarver.  Det kan nogle gange gøre det svært at skelne gaderne fra hinanden - men der er steder, som skiller sig ud fra mængden - steder som f.eks smukke Piazza Vittorio Emanuele, hvor du kan sidde på en bænk i skyggen af et palmetræ eller på en cafe eller restaurant med noget koldt at drikke eller måske en lækker frokost, mens du betragter livet folde sig ud i denne charmerende syditalienske by.

Du skal rejse Paceco for at opleve det rigtige Sicilien, i modsætning til feriebyerne langs kysten, hvor turismen i dag er altafgørende for økonomien. Denne by er centrum for områdets landbrug, og ud over salt har man i århundreder produceret blandt andet meloner, hvidløg, oliven og druer her. En rejse til denne del af Sicilien må gerne inkludere besøg hos områdets vingårde og olivenproducenter.

Seværdigheder og attraktioner i Paceco

Basilica-Santuario di Maria Santissima di Custonaci er er imponerende kirke, som tiltrækker besøgende fra hele Italien og sågar pilgrimme. En smuk kirke med stor religiøs betydning. En anden udflugtsmulighed i byen er Museo Whitaker - et museum, med en imponerende samling af kunst, antikviteter og historiske genstande, som giver et fascinerende indblik i byens historie og udvikling i de sidste 400 år.

Oplevelser og udflugter i området ved Paceco

Områdets mest berømte seværdighed er saltsøerne, Riserva naturale integrale Saline di Trapani e Paceco. Man bruger stadig helt traditionelle metoder til at udvinde salt, blandt andet ved hjælp af efterhånden ret gamle (men velfungerende) vindmøller. Når solen går ned reflekteres lyset i saltet på en helt unik måde - skal ses! Fra centrum af Paceco tager det kun et kvarter at køre til det overraskende interassente saltmuseum, Museo del Sale, som ligger ude ved kysten.

Paceco tiltrækker mange rejsende på grund af sin flotte natur, og der er mange gode vandrestier, hvor du på et par timer ikke kun får lidt motion og frisk luft, men også et indblik i det lokale landbrug og det rolige liv på landet. Måske tager du turen op langs Montagna Grande, det højeste bjerg på Sicilien (1.375 moh). Kør til Portella Mandrazzi, som ligger mellen byerne Novara og Francavilla. Her venter dig en tur på lidt over 10 kilometer op til toppen i den smukkeste natur. Hvis du mere er til sol og saltvand, er der fine strande i nærheden. Rio Marsala og Spiaggia Marausa.

Mad og drikke i Paceco

Den sicilianske madkultur byder på lidt anderledes oplevelser end på fastlandet. Prøv lokale retter som arancini (risboller fyldt med kød eller ost), caponata (en grøntsagsret med base af aubergine, løg og tomater, nogle har rosiner og pinjekerner i) og cannoli (søde friturestegte kager fyldt med ricotta). Der er et par restauranter i Paceco, men det kan faktisk anbefales at tage over til nabobyen Trapani (ca. 10 minutter med bil). Her er et bedre udvalg med lokale trattoriaer og restauranter, hvor du kan nyde god mad og drikke - og stemningen.

Så rejser du til Paceco från Danmark

Den mest oplagte måde er at flyve til Palermo Lufthavn og derefter tage bussen til Paceco, som ligger cirka 80 kilometer væk. Der er direkte flyforbindelse fra både Billund og Kastrup, og desuden mange flyforbindelser med en mellemlanding undervejs, f.eks i Rom. Flyrejsen tager lidt over 3 timer direkte. Hvis du vil have mere frihed, anbefaler vi, at du lejer en bil i Palermo Lufthavn. Så kan du lettere udforske området i dit eget tempo.

Hos os på Escapeaway finder du flere forskellige typer indkvartering i og nær Paceco. Du kan nemt finde dem ved at søge efter dine valgte feriedatoer i vores søgemaskine. Du kan vælge kun at booke indkvartering gennem os, eller kombinere din valgte indkvartering med en flyrejse og eventuel billeje. Husk: ved alle pakkerejser  er du dækket af den danske lovpligtige rejsegaranti.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Paceco